Iako ima jednu od najmlađih ekipa, Lovćen 2 je lider Druge lige, a praktično ista ekipa, bez krila iz prvog tima, u kadetskoj konkurenciji je tik iza prvoplasiranog Berana 1949.

Jedan od najzaslužnijih za te rezultate nada cetinjskog i crnogorskog rukometa, Mirko Latković.

Mladi desni bek, koji 2. marta slavi 16. rođendan, nedavno je za odlična izdanja proglašen za najboljeg mladog rukometaša u Crnoj Gori.

- Naravno da mi puno znači i raduje me ta nagrada, ona mi je motivacija da još više radim. Iskreno, nisam je očekivao, jer nisam ni znao da postoji. Trener me je zvao i čestitao mi, rekao da sam najbolji mladi rukometaš u Crnoj Gori i bio sam neizmjerno srećan - rekao je Latković za MNE rukomet.

Mladi rukometaš, zajedno sa vršnjacima, protekle jeseni je praktično svakog vikenda igrao dvije utakmice - za kadete i u Drugoj ligi.

- Bilo je dosta teško. Imali smo puno utakmica, neke i zaredom, ali su nam koristile, posebno one u Drugoj ligi. Prvi smo na polusezoni, a to svakako nismo očekivali. Prije nego je počela Druga liga, trener Vasko Ćeranić nam je rekao da će biti prezadovoljan ako osvojimo i pet bodova, a mi već imamo 11 nakon sedam utakmica.

Jedna od najvećih nada našeg rukometa će talenat vjerovatno razvijati negdje van Crne Gore, tako da mu, bar zasad, neće biti ispunjen jedan od snova - da obuče dres prvog tima Lovćena.

- Svakom rukometašu kad krene da trenira, najveći san je da igra Ligu šampiona i Bundesligu. Kao manji sam išao da gledam utakmice prvog tima Lovćena i sanjao da i ja saigram u tom dresu.

Mirko je član talentovane kadetske reprezentacije, koja se često okuplja.

- Super su nam ta okupljanja, upoznajemo se i djelujemo sve bolje i bolje. Radimo sa Markom Martinovićem i Nikolom Jablanom, a i Draško Mrvaljević nam pomaže dosta. Trebalo je da idemo u Rumuniju, ali nismo mogli zbog koronavirusa. Nadamo se da će juniori da uđu u A diziviju, jer bismo tada i mi ušli u elitno društvo, a ti mečevi bi nam mnogo značili - zaključio je Latković.

Pratite nas!