Ženski rukometni klub Ulcinj brzo je posložio stvari, a trener Milorad - Miki Despotović kaže da najveće zasluge oko kompletne organizacije kluba idu na račun alfa i omege - predsjednika Hafiza Murića i direktora Mustafe Kolaria.

Ovaj klub će u najjačoj rukometnoj ligi u subotu debitovati u Baru - protiv još jednog debitanta Mornara 7.

Dobra stvar je što je ekipa sačuvana, ali i ojačana.

- Najveći plus je što je ostala Ana Radović, juniorska reprezentativka, mada je bila na dvojnoj registraciji. Stigla je Sibela Mulić veoma dobar pivot i brzo se uklopila. Pojačani smo i sa Lejlom Bošnjak koja ima prvoligaško iskustvo, a od Sare Piranić, koja ima veliki kvalitet očekujem da eksplodira. Naravno, da napomenem da nam mnogo znači povratak Stefane Krstović uz ostale standardne igračice (Amina Bicić, Aldijana i Elma Dervišević...). Sa nama je i standardna golmanka Martina Mirotić koja bi, uz još veću ozbiljnost, mogla da bude jedna od boljih u ligi. Da ne zaboravim na Aleksandru Nišavić - ispričao je trener Despotović.

Ekipa je počela da radi 25. avgusta.

- Obuhvatili smo sve od bazičnog dijela do rada sa loptom. Odigrali smo prijateljske utakmice sa Podgoricom i Rudarom. Realno, mali je ovo broj utakmica za ligu, ali bili smo  u hendikepu do prije pet, šest dana jer se završavao parket u dvorani. Zbog čega nijesmo bili u mogućnosti da pozovemo ekipe na sparing mečeve. Ali, opet smo nešto uradili.

Kompletan klub je stao na noge - osim seniorskog pogona Ulcinj će u Pionirskoj ligi nastupati sa generacijom 2008/09.

- Za godinu smo ušli u Prvu ligu, napravljena je dobra seniorska ekipa za koju mislim da sa svima može da se nosi. Ali, vidjećemo šta će biti na terenu. Radili smo i sa mlađim selekcijama, imamo piniorsku ekipu 2008/09 i 40-50 početnika. Oformili smo i generaciju 2010/11. za mini rukomet. Vidjećemo po rezultatima šta smo radili.

Koja su očekivanja od premijernog meča i ukupno od sezone?

 - Liga je izjednačena, a prvi meč za mene i za još tri djevojke iz Bara je možda i više specifičan. Mornar je moj klub i Bar je moj grad. Posebna je draž kada igraju Ulcinj i Mornar 7. Naravno, mi idemo na pobjedu, a isto razmišlja i domaćin. Imam ogromno poštovanje prema Mornaru i ljudima koji rade, a mnogo dobro rade posao.

Komovi će u subotu jedan protiv drugoga. Despotović sa jedne, Gvozdenović sa druge strane terena.

Puno je razloga da se duel primorskih ekipa u subotu isprati sa tribina.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve