Rukometne teme bile su danas aktuelne  u Crnogorskom olimpijskom komitetu, gdje se predsjednik Dušan Simonović sastao sa našim nekadašnjim proslavljenim igračicama, a sada članicama najužeg rukovodstva olimpijske kuće: Bojanom Popović i Radmilom Petrović.

Povod sastanka bio je uspjesi našeg ženskog rukometa, reprezentacije i Budućnosti, kao i razgovor o narednim koracima od kojih je najvažniji olimpijski kvalifikacioni turnir u Podgorici.

Predsjednik Simonović izrazio je nadu da će ,,lavice” po treći put učestvovati na Olimpijskim igrama, pritom, podsjetio, na najveći rezultat koji je naš rukometni tim ostvario u Londonu osvajanjem srebrne olimpijske medalje.

Simonović je podsjetio da će i nacionalni vaterpolo tim učestvovati u kvalifikacijama u Roterdamu, s vjerim u uspjeh i plasman ,,ajkula” na najveću planetarnu smotru.

Rukometne legende su, takođe, iskazale vjeru u uspjeh oba naša kolektivna sporta.

- Olimpijska medalja u Londonu je najveći uspjeh crnogorskog sporta. Uradile ste puno za državu Crnu Goru - rekao je Simonović.

Sa pažnjom je prvi čovjek naše olimpijske kuće sasluša predsjednicu ŽRK Budućnost Petrović o periodu koji tek predstoji ,,plavima” u Ligi šampiona, a to je završnica - četvrtfinale u aprilu.

- Oslanjamo se na domaći kadar, imamo puno mladih igračica. Cilj je da ih promovišemo. Naša vizija je jasna.

Bojana, koja je je prvi saradnik trenera Dragana Adžića, ispričala o teškom putu do završnice u elitnom takmičenju.

- U Ligi šampiona nema više lakih protivnika. Svi su jaki i ozbiljno prijete, a mnogo je favorita koji ciljaju plasman na završni turnir. Čeka nas velika borba na putu do Budimpešte - kazala je Popović.

 

 

Pratite nas!