Zeta je debitant u najjačoj ligi, a rukometašice Bobane Krstović spremne su da uče i kroz iskustvo iskažu talenat koji je ogroman.

Mladu ekipu je po završetku prošlogodišnje sezone napustila golmanka Dragana Maraš - otišla u Sloveniju, a na njeno mjesto stigla je iz Feniksa Nevena Petrović.

- Nevena je naše glavno pojačanje, a angažovali smo i još nekoliko mladih igračica iz Feniksa koje bi mogle da nam pomognu u rotaciji - kazala je Krstović.

Zeta je u pripremnom periodu odigrala nekoliko turnira i prijateljskih utakmica. Ekipa se polako složila i došla do potrebne uigranosti.

- Krajem avgusta osvojili smo turnir u Makedoniji, učestvovali smo i na turniru ,,Kup Trebjese”, a u međuvremenu smo odigrali prijateljsku utakmicu sa muškim timom Budućnosti. Posljednju provjeru imali smo u subotu sa ekipom Podgorice. Uigravamo se i spremamo, a dok ne krene liga ne želimo ništa da prognoziramo.  Ali se nadam da će ekipa da raste i iz utakmice u utakmicu pokazuje bolju formu. Zaista, kao trener ne znam što me čeka na utakmicama, tek ćemo da vidimo na koji način ćemo da funkcionišemo na terenu. Inače je ekipa mlada sa samo sezonom i po seniorskog staža.

Prošle godine Zeta je bila konkurentna u Drugoj ligi.

- Smatram da smo u Drugoj ligi bili konkurentni. Od ove sezone želimo iskustvo, a bili bi zadovoljni da od prvog do posljednjeg kola budemo svima konkurentni.  Rezultat će vremenom, sigurna sam, da dođe. Ponoviću, radili smo dobro u pripremnom periodu, ekipa je talentovana i tehnički dobro potkovana. Ali za sve nas ovo je novo iskustvo.

Prvu utakmicu Zeta će odigrati sa Nikšićem.

- Prije svega imamo jaku energiju. Očekujem dobar odnos djevojaka.  Ulazimo u prvoligašku priču sa pozitivnim stavom i vjerujem da ćemo moći da odgovorimo konkurentnoj ekipi Nikšića. Ne bih nikoga potcjenjivala, a ni nas uzdizala. Svakoga poštujemo i sa istim pristupom čekaćemo svaki meč. Sve protivnike respektujemo, a  jedva čekamo da krene takmičenje jer želimo da pokažemo šta znamo.

Krstović je ispričala da će Zeta u Pionirskoj ligi sa jednom ekipom.

- Planirali smo dvije, sa mlađom 2010.godište i sa djevojčicama koje su tek krenule. Ali, to je za nas bila velika obaveza jer liga broji 13 klubova. Zato smo ostali sa jednom ekipom, ali smo u procesu dogovora sa trenerima da samostalno organizujemo neke utakmice na nedjeljnom nivou za mlađe pionirke koje nemaju priliku da igraju.

Pratite nas!