Bukurešt se pokrenuo. Pobjedom protiv Meca uspio je da se uzdigne poslije šokantnog poraza od FTC od deset golova razlike. U najavi dobre priče snažan utisak su ostavile naše reprezentativke Andrea Klikovac i Itana Grbić.

Obje u rumunskoj ekipi dijele istu sudbinu, zbog povreda desnih krila pokrivaju ovu poziciju koja im, realno, ne pripada. Itana je dešnjakinja, a Andrea je bek.

Ali...

- Od starta sezone smo u problemima zbog povreda. Još utakmicu kompletne nismo igrale. Ne tražim opravdanje, ali nam je zbog toga teško. Imamo mnogo obaveza u domaćem takmičenju i Ligi šampiona, vrlo često neke od igračica igraju samo utakmice. Za sad smo bez desnog krila, krpimo se, da kažem tako, a nadam se da će se neka od djevojaka, koje su odsutne, brzo vratiti - kazala je Klikovac.

Vjeruje Andrea da je ovo tek početak dobre priče. Sigurna je da Bukurešt može još bolje od onoga što je prošle sedmice pokazao u trijumfu nad gošćama iz Francuske.

- Napravile smo dobar zamah, ali smo svjesni da sa ovom utakmicom ništa nijesmo napravili. Na pobjedu gledamo kao na početak kontinuiteta u igri. Vrlo brzo nas čeka teško gostovanje u Norveškoj, a  pobjeda bi nam mnogo značila.

Vjeruje naša reprezentativka da će se ekipa polako komletirati, jer obaveze na dva fronta traže pun učinak.

- Lično, volim što imamo ovoliko utakmica, ali se niko nije nadao ovolikom broju povreda. Smatram da sam dolaskom u Rumuniju napravila pravi potez. Nisam se pokajala, lijepo se osjećam, brzo sam se uklopila i zadovoljna sam.

Pričala je Andrea o vrlo važnom faktoru - navijačima.

- Stvarno baš vole rukomet, atmosfera je u dvorani prelijepa. Do skoro nijesam obraćala pažnju na, da kažem, ambijent sa tribina, uglavnom se isključim, sa fokusom na trenera i igračice. Ali ovdje, zaista, čujem i vidim sve i svi navijaju. Fanatici su za rukomet.

Vidi naš reprezentativka uzbudljivu glavnu rundu i neizvjestan ishod Lige šampiona.
- Možda je ovo prva godina, kako se igra fajnal-for, da nema ekipe koja vlada ili koja je konstantna. Za mene je samo Brest do sada pokazao nivo i igra najbolji rukomet.

Osvrnula se i na olimpijski kvalifikacioni turnir u Podgorici.

- Prva utakmica je sa Norveškom, vjerujte mi da sam se baš obradovala rasporedu. Da mi je neko ponudio da biram, izabrala bih upravo ovako - na startu sve da riješimo. Znamo cilj, tako da nije bitno ko nam je prvi, drugi ili posljednji rival. Važno je da budemo onakve kao na Svjetskom prvenstvu, možda čak i bolje - kazala je Klikovac.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve