Dok su rukometaši Crne Gore oduševljavali na Evropskom prvenstvu, priča iz našeg glavnog grada pokazala je kakva je situacija na domaćem terenu.

Rukometaši Budućnosti obratili su se javnosti i poručili da stupaju u štrajk, jer im uprava nije davala plate koje su u prosjeku 100 eura!

Ništa se, nažalost, u međuvremenu nije promijenilo, pa su „plavi” na današnji meč četvrtfinala Kupa Crne Gore izašli bez ijednog treninga!

Posljednji put su trenirali 11. decembra, ali su danas izašli na teren Univerzitetskog centra i pokazali kakvo srce imaju.

Iako su u finišu gubili 24:21 od Brskova, smogli su snage da izbore sedmerce golom Nemanje Jovanovića tri sekunde prije kraja za 25:25, a onda nakon boljeg izvođenja penala slavili 29:28 i postali prvi učesnici finalnog turnira.

Heroji su bili svi, posljednji Nikola Lipovina, koji je stao na gol u završnoj seriji i odbranio penal Borisu Saviću za veliko slavlje.

Lipovina je i vodio ekipu, jer njegov imenjak i prvi trener ekipe, Nikola Jablan, nije želio da preuzme rizik da mu se neko od igrača povrijedi.

Prije Savića, sedmerac nije iskoristio ni Lazar Dulović (šutnuo pored gola), a za domaće su pogađali Dražen Mandić, Aleksa Vujović, Balša Kalezić i Dejan Lipovina.

Dejan je bio i najefikasniji igrač meča sa 11 golova, goste je predvodio Predrag Sošić sa osam.

Budućnost je drugi put zaredom na finalnom turniru Kupa Crne Gore. Možda je vrijeme da im se konačno neko okrene, da se ljudi iz uprave, prije svih Abaz-Beli Džafić, i grada manu praznih obećanja i isplate igračima više nego skromne plate i putne troškove.

Ovi momci su mnogo puta dokazali da to zaslužuju.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve