Filip Adžić, dugogodišnji trener u ŽRK Budućnost Bemax i to najmlađih članica (vrlo brzo kreće Mini rukomet), sjutra (ponedjeljak u 19 sati) održaće prvi trening u balon sali kod OŠ ,,Štampar Makarije” za dječake rođene 2012. godine i mlađe.

Muški klub crnogorskog trenera zove se ,,Titograd 2020”, a na ideju da krene u lijepu priču došao je nakon dugogodišnjeg rada sa najmlađom ženskom populacijom.

- Radiće se po planu i programu koji sprovodimo u ŽRK Budućnost i to tri puta nedjeljno. Znači sve isto, ali nezavisno. Ideja o osnivanju muškog kluba postojala je godinama. Često su me djeca, roditelji i mnogi drugi pitali, kada sam dijelio flajerem ili nakon treninga da li postoji šansa da dječaci treniraju. Interesovanje je bilo veliko i od sjutra krećemo. Poklopila se priča i sa ulaskom Budućnosti u Prvu ligu, pa pretposlavljam da će za muškim rukometom interesovanje biti veće - rekao je Adžić.

Program je dobro osmišljen, a kada dječaci krenu u dužu priču oko treninga, Adžić planira još neke aktivnosti.

- Samo treninzi za početak, a prijateljske utakmice, učešće na festivalima, samo ako mjere budu dozvoljavale. Sve to će, naravno, biti prilagođeno njihovom uzratsu.

Adžić je ozbiljnu reputaciju stekao kroz rad sa najmlađim rukometašicama u našem najtrofejnijem klubu. Od 2008. godine je trener, a mnoge djevojčice koje su počele kod Adžića danas su seniorke Budućnosti i reprezentativke u raznim kategorijama.

  

Pratite nas!