Vanredna sjednica skupštine Rukometnog saveza Crne Gore biće održana 25. januara sa početkom u 12 sati u prostorijama Fudbalskog saveza Crne Gore u Podgorici.

Članovi Skupštine putem obavještenja koje je 12. januara obavljeno na zvaničnom sajtu Saveza i dostavljeno svim klubovima, imali su mogućnost da dostave predloge za predsjednika Upravnog odbora i predsjednika Skupštine do danas do 12 sati. Do navedenog termina, predlog da aktuelni predsjednik Saveza Petar Kapisoda obavlja navedenu funkciju i u naredne četiri godine, dostavilo je 17 klubova koji imaju 20 od ukupno 32 delegata koliko broji skupština. Predlog su dostavili sljedeći klubovi: Podgorica 2013, Zeta, Berane 1949, Mornar 7, ŽRK Budućnost Bemax, Budućnost Podgorica, ŽRK Nikšić, Komovi, Trebjesa, Jedinstvo, Lovćen, ORK Rudar, Budvanska rivijera Budva, Partizan 1949, ŽRK Ulcinj, Stars Cetinje i Zabjelo.

Za predsjednika Saveza, Kapisoda je izabran 29. januara 2019. godine i četvrti je predsjednik Saveza od obnove nezavisnosti. Tokom njegovog mandata, ostvareni su sjajni rezultati reprezentativnih selekcija. Ženska reprezentacije je ostvarila najbolji plasman na prvenstvima svijeta osvajanjem petog mjesta na šampionatu u Japanu 2019, a u novembru prošle godine okitila se bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu. Muška reprezentacija bilježi najbolje rezultate nakon obnove nezavisnosti – redovan je učesnik najvećih takmičenja, na Evropskom prvenstvu 2022. izborila je plasman u glavnu rundu i ostvarila istorijski rezultat osvajanjem 11. mjesta, dok je na Svjetskom prvenstvu koje je u toku, napravila još jedan iskorak i to plasmanom u glavnu rundu.

Osim sjajnih rezultata reprezentativnih selekcija, Savez je u protekle četiri godine pokazao i izuzetne organizacione sposobnosti, za koje je dobio priznanja od Evropske i Svjetske rukometne federacije. Crna Gora je naime, bila domaćin dva prvenstva Evrope za mlađe reprezentativne selekcije, jedina u svijetu organizovala je dva olimpijska kvalifikaciona turnira, a prošle godine je zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, bila domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice. Uz to, Podgorica će u avgustu ove godine biti domaćin Evropskog prvenstva za kadetkinje.

Do navedenog termina, predlog da aktuelna predsjednica skupštine Zorica Kovačević obavlja navedenu funkciju, dostavilo je 13 klubova: Podgorica 2013, Zeta, Mornar 7, Budućnost Podgorica, ŽRK Nikšić, Komovi, Trebjesa, Jedinstvo, Lovćen, ORK Rudar, Partizan 1949, ŽRK Ulcinj i Zabjelo.

Predloženi kandidati do 20. januara u 12 sati, dužni su da dostave kancelariji izjavu o prihvatanju ili odbijanju kandidature.