Dajana Miljanić bez promašaja 5-5 istakla se u pobjedi Trebjese protiv Nikšića u 2. kolu najjače crnogorske lige.

- Spremali smo se dugo za sezonu, koju smo počeli loše, ali ispravili smo se u drugoj utakmici i nadam se da ćemo nastaviti tako i dalje. Što se tiče učinka, trudiću se kao i svake godine da dam maksimum, možda ove godine i više. Pored treninga, radim individualno, što mi puno znači. Nadam se da ću se više ispoljiti i dokazati u narednim kolima. Dobro je kada čovjek ima potvrdu rada - kazala je Miljanić.

Rukomet je od početka bio pravi izbor.

- Rukomet je moja prva i najjača ljubav i nikad nijesam razmišljala o nekom drugom sportu. Počela sam da treniram sa 10,11 godina. Treniram i danas što je samo potvrda koliko volim sport.

Dajana je pivot i za ovu poziciju je potrebno mnogo snage.

- Zahtjevna pozicija, ali tu sam se najbolje pronašla. Ne osjećam težinu, iako je potrebna velika snaga i izdržljivosti. Ali, vremenom se sve postigne.

Student je treće godine na fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. Uspjela je da uskladi sve obaveze.

- Naporno je, ali ako je volja jaka onda je sve dostižno. Rukomet je nešto što volim i planiram da se bavim i dalje ovim sportom. Želja mi je, kada se steknu uslovi, da u budućnosti odem u neki ino klub. Nadam se da ću ostvariti cilj.

Zadovoljna je radom i angažovanjem. Vjeruje da će sa Trebjesom, u ovoj sezoni, napredovati i da će ekipa pokazati kvalitet.