Katarina Bulatović, naša rukometna legenda, završila je karijeru, ali je i dalje indirektno u rukometu, kao navijač. Naša ,,lavica” komentarisala je mečeve pretposljednjeg kola grupne faze Lige šampiona. Akcenat, naravno na Budućnost i na ono što ,,plave” čeka u posljednjem meču sa Podravkom u Podgorici. Od Katarine smo čuli razmišljanje o derbiju Đer - CSKA koji će odlučiti o 1. mjestu u grupi 2.

- Sa ovakvom igrom Budućnost ne mora da brine za bodove u posljednjem kolu. Izgubili su u 1. kolu od Podravke, ali svi znamo zbog čega i sa kakvim problemima su dočekali start Lige šampiona. Mislim da će Budućnost ovaj dio posla završiti rutinski. Što se tiče derbija u Mađarskoj, CSKA dolazi bez Dmitrijeve što je prednost za Đer. Ruski tim je kao debitant iznenadio sa velikim brojem mladih igračica. Ali, gura svoju igru. Ova dva tima odigrala su neriješeno u Rusiji. Zbog svega očekujem zanimljivu utakmicu - kazala je Bulatović.

 

CSKA - Budućnost 27:23

Rukometašice Budućnosti dobro su se držale do prvog poluvremena i tada je možda izgledalo da mogu do iznenađenja. Međutim, u nastavku meča se vidio umor, a bez raspoloženih igračica Budućnost nije mogla više. CSKA je i bez Dmitrijeve uzeo bodove u Moskvi. Budućnost nije bila raspoložena u napadu. Djevojke su se dobro branile, ali mora se dati gol da bi se pobijedilo. Ali, eto, kažem, umor je toliko bio prisutan što se možda najviše osjetilo kod Alison Pino. Naravno, djevojkama se ne može ništa zamjeriti, mnoge od njih igraju po 60 minuta što je sada negdje došlo na naplatu.

 

Krim - Rostov 28:27

Izvanredna Matea Pletikosić i golmanka Jovana Risović. Kao što smo i ranije pričali Krim, kao i FTC, može od svakoga da izgubi i svakoga da pobijedi. Vidi se neiskustvo, ali su sa ruskom ekipom odigrali super i iznenadili. Matea je odigrala najbolju utakmicu u Ligi šampiona, a Jovana je u finišu odbranila sedmerac i zicer Vjahirevoj. Krim je i u Rusiji odigrao odlično, stigao je do remija, a igra Rostova je za brigu.

 

FTC - Vajpers 30:28

Vajpers - FTC 26:31

Vajpers je bledunjavo igrao. Zašto? Ne znam, ali ako ništa drugo ovaj tim je iskusniji od FTC-a. Mađarska ekipa je u obje utakmice bila na nivou, sve djevojke su bile odlične, posebno golmanka. Iskreno sam više u ovoj sezoni očekivala od FTC-a, a to više upravo je bilo u ove dvije utakmice sa norveškom ekipom. FTC je izgubio neke bodove koje nije trebao da izgubi, ali to treba prepisati mladosti.

 

Bukurešt - Esbjerg 28:26

Bukurešt je lagano stigao do pobjede. Očekivala sam više uzbudljivu utakmicu jer Bukurešt u posljednje vrijeme nije bio na nivou. Ovaj tim je stigao do važnih bodova, a vidjećemo dalje što će biti.

 

Brest - Borusija 33:33

Kako je Brest igrao iznenadio me njihov bod. Raduje, a što je dobro za nas, odlična partija Đurđine Jauković. Mislim da se Brest još uvijek traži, a sa Borusijom je odigrao loše. Njemački tim, koji debituje u Ligi šampiona, nakon početnog straha, igrao je lijep rukomet, stvarao šanse, lopta je išla brzo i bilo je lijepih viškova. Ponoviću, kako je Borusija odigrala, zaslužila je dva boda.

 

Podravka - Đer 15:33

Đer gura svoju priču, jednostavno gazi. Demonstrirali su dobar rukomet i protiv Budućnosti u 1. poluvremenu. Igrali su  super sa FTC-om u domaćem prvenstvu, a u Koprivnici su rutinski osvojili dva boda. Podravka nije mogla da priprijeti.

 

Bitighajm - Mec 25:33

Mec je bio favorit što je pokazao na terenu. Lako je osvojio bodove i nijesu strahovali za konačan ishod.

 

Odenze - Valčea 25:26

Iznenađenje! Kako je Valčea igrala ranije, očekivala sam pobjedu domaćina. Igračice Valčee pokazale su da mogu da igraju sa svima. Nisam očekivala ovakav ishod. Da me neko pitao prije meča ko je favorit, blagu prednost dala bih Odenzeu

Pratite nas!