Najbolje crnogorske rukometašice odigrale su kontrolni meč protiv juniorske reprezentacije u sklopu priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

I selektorka Bojana Popović i trener juniorske selekcije Tatjana Jeraminok imale su priliku da se uvjere u trenutnu formu svojih izabranica, a uoči nastavka priprema za velike izazove koji ih očekuju.

- Na početku smo priprema i evidentan je umor kod djevojaka, pa nam je ova utakmica prijala, naravno pomogle smo i juniorkama da odigraju jak meč pred takmičenje koje ih očekuje. Vidjeli smo stvari na koje moramo da obratimo pažnju, tako da je ovo bila korisna provjera iako smo igrali protiv juniorki. Djevojke su odradile mnogo dobrih stvari i sa dobrom energijom su dočekale ovaj meč. Idemo dalje, naredne sedmice nas očekuju provjere protiv kadetske reprezentacije Crne Gore. Imamo na raspolaganju samo pet bekova, jer se Milena Raičević i dalje priključuje radu u punom kapacitetu. Kroz treninge pokušavamo da uigramo sve kombinacije i da se djevojke što bolje upoznaju, jer neke nijesu u Budućnosti i treba im vremena da se uklope u sistem. Želimo da sačuvamo sve djevojke do početka Olimpijskih igara i da u Tokio odemo u kompletnom sastavu – kazala je Popović.

Duel u Sportskom centru „Morača“ bio je odlična provjera i za izabranice Tatjane Jeraminok, koje se pripremaju za Evropsko prvenstvo za igračice do 19 godina u Sloveniji, koje počinje 8. jula.

- Ovo je bila prilika da se djevojke bolje upoznaju, te da se uvjerim u njihovu formu, jer sam nedavno preuzela ovu generaciju. Djevojke rade odlično od početka priprema, a akcenat je bio na fizičkoj pripremi. Ovo je bila prva rukometna proba, polako sklapamo kockice, možda to nije izgledalo ubjedljivo sa naše strane, jer i dalje tražimo igru za prvenstvo u Sloveniji. Korisna provjera za nas i zahvalnost selektorki Bojani Popović i seniorkama, što su našle vremena da odigramo utakmicu koja je mnogo više značila nama nego njima – kazala je Jeraminok.

„Lavice“ pripreme za treće učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista nastavljaju u Podgorici, početkom jula u mađarskom Erdu će odigrati kontrolne utakmice protiv domaćina i Brazila, dok će juniorke krajem juna imati dvije provjere protiv reprezentacije Srbije u Bijelom Polju.