- Ovo je novo iskustvo za sve nas i svakog novog dana spoznajemo neke stvari. U duelu protiv CSKA se vidjelo da djevojke, koje su imale dugu pauze i koje su se ranije priključile timu nego što je planirano, još nijesu na takmičarskom i energetskom nivou kakav se od njih očekuju. Protivnici se „slažu“ tako da idemo od slabijeg ka jačem, tako da očekujem zahtjevan meč u Danskoj.  Nakon toga reprezentacija će imati tri meča u okviru ,,Zlatne lige“, pa je ovo vrlo zahtjevan period za djevojke. Ali radimo na tome da ih sačuvamo da budu zdrave i da od narednog meča, koji igramo protiv Bresta, možemo da pojačamo ritam i da imamo manji rizik od povreda - rekao je trener Budućnosti Dragan Adžić pred današnji duel 3. kola protiv Odenzea.

Rukometašice Budućnosti vjeruju da mogu mnogo više da pokažu u odnosu na duele sa Podravkom i CSKA.

- Zadovoljan sam kako smo odigrali prva dva kola protiv ekipa koje su nemjerljivo spremnije od nas, bili smo u egalu, tako da imamo svoj put i vjerujem da smo u pravom smjeru, samo da nas zaobiđu povrede i corona virus. Vjerujem da ćemo biti spremniji nego što smo bili u prva dva kola, ali sigurno je da će biti veoma zahtjevno.

Odenze je bez poraza nakon dva kola, raspoloženje u danskoj ekipi je na nivou.

- Ubjedljivo su slavili protiv Valčee što potvrđuje njihov kvalitet. Poznajemo ih od prije dvije sezone, ali bilo je promjena u sastavu, pa je sigurno da zavrijeđuju pažnju.

Danski tim njeguje brz rukomet.

- Ne smijemo da dozvolimo da nas pretrče, taj segment će biti veoma važan. Ukoliko uspijemo da ispunimo plan u tom dijelu, onda možemo da im pariramo. Biće to novo iskustvo uoči EHF sedmice i utakmica u Ligi šampiona u kojima moramo početi da razmišljamo takmičarski - kazao je Adžić.

,,Plave“ će za duel u Danskoj biti jače za Tatjanu Brnović. Odenze u najjačem sastavu dočekuje derbi. Ovaj tim je u jakom takmičarskom ritmu, a mnoge od igračica, kao holandska reprezentativka Abing, uhvatila je dobar zalet, što potvrđuju njenih devet golova u nedavnoj pobjedi u domaćem prvenstvu.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve