Crnogorski olimpijski komitet danas je sa sportistima i gostima, na stadionu ,,Malih sportova” u Podgorici, u saradnji sa Glavnim gradom i Sekterarijatom za sport i kulturu, proslavio Olimpijski dan.

Lijepa poruka poslata je svijetu i to koliko znači sport i kako se njeguje duh olimpizma.

- Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćini ovako lijepog događaja, koji slavi prave vrijednosti Olimpijski dan, koji se proslavlja 1947. godine, je prvenstveno dan promocije ideje olimpizma. Slavi se svake godine, 23. juna, što je datum osnivanja Međunarodnog olimpijskog komiteta na Sorboni u Parizu, 1894. godine, kada je Pjer de Kuberten oživio Olimpijske igre. Olimpijski dan promocija je olimpijskog pokreta, olimpijskih vrijednosti, zdravih stilova života i značaja bavljenja sportom. Olimpijski dan je više od sportskog događaja, jer uključuje, pored sportskih, i kulturne i obrazovne aktivnosti, okupljajući i ujedinjujući sve bez obzira na starost, pol, društveno porijeklo ili sportske sposobnosti. Zato mi je izuzetno drago što pored naših sportista i uvaženih gostiju, ovdje vidim ovoliki broj djece iz svih krajeva Crne Gore. Zahvalan sam i na učešću velikog broja crnogorskih osnovnih škola na Likovnom konkursu, koji smo organizovali u saradnji sa našim partnerom, Jugopetrolom i velikom broju radova koji su pristigli, a koji su ilustracija onoga kako naši najmlađi doživljavaju olimpijski pokret, olimpijski tim i crnogorski sport uopšte. Na kraju, zahvalio bih svima koji su došli da budu dio Olimpijskog dana, kao i Glavnom gradu i našim sponzorima na podršci za organizovanje ovog važnog događaja - istakao je Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Crnogorski olimpijski komitet predano radi na jačanju olimpijskih vrijednosti i na razumijevanju svake sportske discipline, tako da podrška velikog broja sadašnjih asova i njihovih nasljednika, sportista i sportistkinja, sa preko 300 dječaka i djevojčica, nije izostala.

- Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćini ovako lijepog događaja, koji slavi prave vrijednosti. Posebno je zadovoljstvo što vidimo ovoliki broj djece, koja se uče koliko je važno baviti se sportom i koliko će, baš iz tog razloga, njihova, a i naša budućnost biti ljepša i zdravija. Takođe, pozdravljam i naše olimpijce, kao i velikane našeg sporta, uz uvjerenje da će mnogi od ovih dječaka i djevojčica krenuti njihovim putevima slave - poručio je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada.

Pratite nas!