U rijeci crnogorskih građana koja se vratila kući iz inostranstva je mnogo rukometaša i rukometašica.

Posljednja je stigla Dijana Mugoša, koja je u četvrtak cijeli dan putovala i stigla do Studentskog doma u Podgorici, gdje će biti u karantinu.

Ka glavnom gradu je krenula u 4.30 ujutro, a stigla u kasnim večernjim satima.

- Krenula sam juče ujutro u 4.30 i oko 15 časova bila na granici. Prevoz za nas 10-ak su organizovali iz Ambasade Crne Gore, a onda smo nekoliko sati čekali prelazak na granici. Odatle nas je policija pratila do Studentskog doma - kaže 24-godišnja Podgoričanka za MNE rukomet.

Uz osmjeh kaže da su je te scene podsjetile na film.

- Mislila sam da sam u nekom filmu. Kao da sam mafijašica, pa me pratnja uvodi u zemlju - šali se Mugoša.

https://www.instagram.com/p/B-h6v9_Jj8t/

Lijevo krilo Podravke će provesti 14 dana u karantinu, onda još toliko u izolaciji u porodičnoj kući, a možda će brzo morati da se vrati u Hrvatsku.

- Liga je odložena, ali nije otkazana, niti ima priče da će se to dogoditi.

I u karantinu je obavezna da trenira.

- Imam program, radim svakog dana sat do sat i po. Razmišljala sam da kažem porodici da mi donesu sobni bicikl­ da mogu da radim na kondiciji. Kada je počela pauza, nisam htjela da dolazim, ali sam vidjela da će se odužiti i shvatila da mi je bolje da budem sa familijom. Imamo i veliko dvorište, u kojem mogu da radim vježbe koje god hoću.

Po planu Evropske rukometne federacije, finalni turnir EHF kupa trebalo bi da se igra 20. i 21. juna. Kako njena Podravka u polufinalu igra sa Herning-Ikastom, jasno je da ova sezona nije završena za crnogorsku reprezentativku.

- Veoma sam zadovoljna. Sve je super krenulo u Podravci, igram dobro, a ušle smo i u polufinale EHF kupa. Produžila sam ugovor na još godinu plus godinu, vidjećemo da li ćemo aktivirati tu opciju.

Naravno, u mislima joj je i reprezentacija, za koju je nastupala na Svjetskom prvenstvu i u prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Na to uvijek mislim, ali znam da mjesto u nacionalnom timu zavisi od toga kako budem igrala u klubu i kakve ću rezultate imati - zaključila je Mugoša.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve