Svi evropski mediji koji pišu o rukometu, juče su kao jednu od najvažnijih objavili vijest da se na teren vratila Kristina Neagu.

Danci su pisali da je „verdens bedste“, što je epitet koji je dugo nosila Bojana Popović, zaigrala nakon 11 mjeseci pauze, a u Rumuniji je euforija zbog povratka 31-godišnjakinje iz Bukurešta.

Neagu je u decembru prošle godine, na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, doživjela treću tešku povredu u karijeri i morala je na operaciju zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata desnog koljena.

Ranije je kidala i ligamente lijevog koljena, dugo pauzirala i zbog operacije ramena desne, šuterske ruke, ali se i sada vratila.

Nacija koja obožava ženski rukomet se nada da bi Neagu mogla da zaigra za Rumuniju na Svketskom prvenstvu u Japanu, gdje će tim Tomasa Ridea u grupi igrati sa Crnom Gorom.

Četvorostruka najbolja igračica planete je u pobjedi Bukurešta nad Lublinom u Poljskoj (28:19) dala četiri gola.

- Presrećna sam. Ovo je bio specijalan meč za mene, jer sam se vratila 10 mjeseci nakon operacije. Preživjela sam teške trenutke, imala puno problema sa oba koljena, a oporavak nije išao kako sam priželjkivala. Činjenica da sam odigrala svoje prve minute ovdje mi puno znači i nadam se da ću biti dobro, da bih igrala i naredne sedmice u Ligi šampiona, a onda i u domaćem prvenstvu - rekla je bivša igračica Budućnosti.

Njen povratak na teren su pratili i rumunski navijači, koji su došli u Lublin, a igračice su im se nakon meča zahvalile.

https://www.facebook.com/CSMBOfficial/videos/2426147644310234/

Pratite nas!