U velikom derbiju rumunskog šampionata, Bukurešt je savladao Valčeu 23:22 i napravio veliki korak ka tituli.

Trener gošći, Florentin Pera, bio je ljut na suđenje Jonuca Kazana i Gesura Sulimana i to je jasno pokazao nakon meča, a onda je došlo do velikog sukoba sa Perom Johansonom.

Selektora Crne Gore, koji je pomoćnik Adrijanu Vasileu u Bukureštu, i Peru su morali da razdvajaju igračice i članovi stručnih štabova dva kluba.

- Trener iz druge zemlje Per Johanson je došao do mene i psovao me je. Mi Rumuni više ne cijenimo sebe i zaslužujemo svoju sudbinu. Nije normalno ovo što se dogodilo, u svovoj zemlji smo zatočenici stranaca. Ovo ne prihvatam. Radim dvije godine u Valčei i ostvarili smo više nego što je iko očekivao. Nastavićemo da radimo, ali nećemo nikad prihvatiti ovakvo ponašanje - grmio je Pera.

Trener Valčee je rekao da je do prvog konflikta sa Šveđaninom došlo tokom zagrijavanja.

- Znate li šta je poštovani Per Johanson, koji je došao da nam dijeli lekcije u Rumuniji, uradio? Tokom zagrijavanja je došao na naš dio terena i sjeo pored Marte Batinović, naše golmanke koju trenira u reprezentaciji Crne Gore. Pričao je sa njom sedam minuta, dok su se druge igračice zagrijavale. Marta, iz pristojnosti, nije mogla da ode. Ja sam intervenisao i poslao je da trči - rekao je Pera.

Na kraju je imao i poruku za sudije, kojima je najviše zamjerio što su 17 sekundi prije kraja sudile korake Kristine Liščević, iako ih, po njegovom mišljenju, nije bilo.

- Morate da budete razočarani kada izgubite kao mi. A ovo nam nije prvi put. Zahtijevam, s obzirom na to da smo prvaci Rumunije, Superkupa i da smo u četvrtfinalu Lige šampiona, da se donese odluka nakon ovog meča. Bukurešt je izgubio golom razlike u Zalauu i te sudije su izbačene iz rukometa. Zašto? Zato što je Bukurešt izgubio. I prošle godine smo izgubili neregularnim golom Radičevićeve, iako je gazila liniju centra metar prije izvođenja. Zašto su oba arbitra i delegat iz Bukurešta? Zašto nisu iz Valčee. Razočaran sam, kao i djevojke, jer osjećamo da smo mogli više. Zato i očekujem kazne za njih - zaključio je Pera.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve