ŽRK Budućnost je sve veći izazov za najveće talente evropskog rukometa.

Nova potvrda stigla je danas, jer je dvogodišnji ugovor sa najtrofejnijim crnogorskim klubom potpisala Ruskinja Valerija Maslova, koja dolazi iz Rostova.

Igračica koja pokriva poziciju desnog beka rođena je 23. januara 2001. godine, a od sezone 2017/18. registrovana je za nastupe u Ligi šampiona u dresu Rostova.

Maslova je u sezoni 2018/19. postigla 19 golova u elitnog takmičenja, dok je u dosadašnjem dijelu sezone upisala pet pogodaka u dresu tima koji je jedan od favorita za osvajanje trofeja.

Za reprezentaciju Rusije debitovala je u maju 2018. sa 17 godina u kvalifikacionom duelu protiv Portugala za plasman na Evropsko prvenstvo, a bila je na spisku tadašnjeg selektora Jevgenija Trefilova za šampionat koji je održan u Francuskoj.

Nastupala je za mlađe reprezentativne selekcije Rusije, a najveći uspjeh ostvarila je 2018. godine, kada je bila jedna od najboljih u timu koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za juniorke u Poljskoj.

Maslova je drugo pojačanje Budućnosti za narednu sezonu, nakon što je ugovor potpisala brazilska golmanka Barbara Arenhart, sadašnja članica mađarskog Vacija.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve