Rukometašice Enisa Đoković, Tamara Jovićević i Marija Božović stigle su iz Francuske prije tri dana u Crnu Goru, u karantinu su u Ulcinju i jedva čekaju da se vrate porodicama. Put je bio dug.

Konkretno, Enisa i Tamara su kolima iz okoline Nanta vozile pet sati do Pariza, gdje su na let za Frankfurt čekale oko četiri sata, a kada su sletjele noć su provele na aerodromu zbog problema oko kofera. Na kraju je Enisa stigla bez prtljaga.

- U Frankfurtu smo se povezale sa našim Crnogorcima. Slušale smo priče ljudi koji su stigli iz svih krajeva svijeta. Shvatile smo da smo imale veliku sreću u putu. Naš najveći problem je bio prtljag, cijelu noć smo pregovarale oko stvari, na kraju sam stigla bez kofera. Treći dan sam u Ulcinju u ono što sam putovala, ali srećom sa sobom sam ponijela lap top i telefon. Povezala se moja porodica sa prijateljem koji radi u Ulcinju, pa se nadam da će mi stvari stići u ponedjeljak - ispričala je Enisa, nekadašnja rukometašica Budućnosti koja nastupa za francuski Monkutant.

Zadovoljna je uslovima u karantinu.

- Sačekale su nas spremne sobe, sa peškirima i ostalim stvarima koje su nam bile potrebne. Imamo i terasu. Moram, zaista, da kažem da su uslovi odlični. Imam dovoljno prostora da treniram, jer četiri puta nedjeljno uživo pratimo kondicionog trenera iz kluba. U sobama imamo i internet, što je super.  Tamara je soba do moje, ali, s obziriom na stroge mjere, ne možemo da se vidimo, pa komuniciramo telefonom. Nadam se da će vrijeme brzo da prođe, a svakako da je lakše kada treniram. Improvizujem dosta stvari, ali ništa nije teško.

Enisa voli da crta. Ponijela je blok...

- Ali, nemam olovku!

Mlada rukometašica vjeruje da će se u avgustu vratiti u Francuku.

- Produžila sam saradnju sa klubom. Dobro se osjećam, imala sam dobru sezonu, nakon problema zbog povreda. Dugo nisam igrala rukomet, napokon sam stigla u klub gdje igram 60 minuta, a to je najvažnije. Imam dobru komunikaciju sa trenerom, a dobro se i radi. Nažalost, koronavirus je zaustavio sport, ali vjerujem da će sve ovo da prođe i da ćemo se vratiti treninzima.

U Francuskoj je prekinuta liga.   

- Sport je stao, liga je završena, a o početku naredne se samo priča. Neko kaže da će liga da krene tek od januara 2021. Svaki dan se odluke mijenjaju. Iskreno, jedva čekam da se vratim treninzima.

Boravak u Francuskoj posljednjih mjeseci Enisi nije pao toliko teško.

- U manjem sam gradu gdje nije bilo slučajeva koronavirusa. Mogla sam da treniram, puno sam trčala u obližnjem parku. Naravno, uz potvrdu, uz pomoć koje smo mogli da se od stana ili kuće kilometar udaljimo.

Enisa je danas razgovarala sa Petrom Kapisodom, predsjednikom Rukometnog saveza Crne Gore. Prvi čovjek crnogorskog rukometa pozdravio je Enisu i njene koleginice.

- Pozvao me predsjednik Rukometnog saveza. Zaista lijep gest. Razgovarali smo, interesovao se oko svega.   

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve