Prvo okupljanje, poslije evrpske bronze, bilo je najslađe. ,,Lavice” su završile posao u EHF sedmici, a za vikend se vraćaju svojim klubovima.

Selektorka Bojana Popović pozvala je provjerene snage, ali i još neke igračice koje polako kucaju na vrata velikih takmičenja. Bile su mlade, debitantkinja, a večeras, u prijateljskom meču sa MRK Sutjeska, sve su dobile šansu. Rezultat je bio nevažan, a energija je bila velika. Koliko i želja da se na oproštaju, do novog susreta u aprilu, ostavi snažan utisak.

Sa A timom trenirala je i odigrala veoma dobar meč - Gordana Marsenić.

- Sedmica je prošla na najbolji način. Sve smo se super osjećale, a iskusnije igračice, kao i uvijek, pomagale su nam. Uz lidere, Miku, Mateu i Itanu, koje igraju moju poziciju, dosta sam mogla da naučim. Dugo su u vrhu elitnog rukokmeta i gledam da što više stvari i detalja izučem.

Marsenić kaže da je ovaj period bio idealan i za igračice iz Budućnost Bemaxa koje očekuje dvomeč osmine finala sa FTC-om.

- Završila se reprezentativna akcija, sada mislimo o FTC- u. Nadam se da ćemo dobro odgovoriti mađarskoj ekipi. Mobilizacija je maksimalna, samo da uđemo mirne glave, odlučnim stavom i da mislimo na pobjedu. Bez toga nećemo ništa postići - jasna je mlada igračica.

 

Foto: mnerukomet

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve