U ljetnjem prelaznom roku, nekoliko crnogorskih rukometašica je promijenilo klub, među njima je i Itana Grbić.

Organizatorka igre „lavica” je prešla iz Ferencvaroša u Brest, gdje ju je dočekala najbolja drugarica Đurđina Jauković. Grbićeva je u subotu protiv bivšeg tima postigla četiri gola i, uz fenomenalnu Nikšićanku, dala veliki doprinos pobjedi u Mađarskoj.

Sada su na red došle kratkotrajne pripreme reprezentacije.

„Osjećaj je, kao i uvijek, najljepši mogući kada je na okupljanju nacionalni tim. Jedva smo čekale da se okupimo, jer je ovo, otkada sam u reprezentaciji, bila možda i najduža pauza između dviju akcija. Srećna sam što vidim sve djevojke i jedva čekam da počnemo da se spremamo za možda i najveći izazov koji nas očekuje”, istakla je 26-godišnja Podgoričanka.

Ova EHF sedmica je priprema za Evropsko prvenstvo, na kojem je jedan od domaćina Crna Gora. Utakmice grupe D, od 5. do 9. novembra, igraće se u „Morači”, a rivali su Španija, Njemačka i Poljska.

„Počele smo da pratimo rivale u grupi još onog momenta kada smo znale ko stiže u Podgoricu. Veliki je plus što ćemo utakmice grupne faze igrati kod kuće, pred našim navijačima, ali vidjećemo kako ćemo se spremiti i koliko možemo da napravimo. Sigurna sam da ćemo se dobro spremiti, ali najvažnije je da sve djevojke budu zdrave u novembru”.

Grbićeva je srećna što je u istom klubu sa Jaukovićevom i Tatjanom Brnović.

„Zadovoljna sam u novom klubu. Brest je nešto potpuno novo, novi izazov za mene, ali naravno da je sve mnogo lakše uz Đurđinu Jauković, koja je moja najbolja drugarica, i Tatjanu Brnović. One su pomogle da se prilagodim u kratkom roku, naročito Đina. Za sad je sve dobro”.

To što je udarni trio u istom klubu bi moglo da bude i za reprezentaciju.

„Vjerujem da će nam značiti to što smo nas tri u Brestu, a devet djevojaka iz Budućnosti. Ponovo je većina igračica u Budućnosti i to je uvijek bila prednost. To nam je možda falilo svih ovih godina, sada je to naša prednost”, naglasila je Itana Grbić.

Pratite nas!