,;LAvice” će izvjesno, ako danas u Zrenjaninu savladaju Srbiju u 3. kolu kvalifikacija, sa prvog mjesta grupe 6 sačekati žrijeb za Evropsko prvenstvo.

 I čudo treba da se desi da naš tim ne ode na 18. veliko takmičenje.

- Očekujem najtežu utakmicu u našoj grupi, igramo protiv najkvalitetnijeg rivala - Srbija je mnogo puta pokazala da je odlična ekipa i da tokom svih 60 minuta bori do samog kraja. Očekujem zahtjevan meč, dobar rukomet i dobru atmosferu - kazala je srednji bek Itana Grbić.

Rukometašice, koje predvodi selektorka Bojana Popović, su kvalifikacije otvorile pobjedama nad  Bugarskom i Turskom, dok Srbija nije uspjela da slavi u Ankari (29:29).

- Srbija ima nekoliko iskusnijih igrača koje su sada u godinama da preuzimaju glavne uloge kao što su Anđela Janjušević, Sanja Radosavljević, Jovane Risović. Sve ostale su mlade, željne dokazivanja. Očekujemo punu dvoranu i vjerujem da će i njima i nama biti uživanje da igramo pred punim tribinama - dodala je Grbić.

Iz grupe 6 na Evropsko prvenstvo putuju dvije najbolje ekipe, dok bi i treće mjesto na kraju moglo da donese kartu za Euro.

- Nema kalkulacija, idemo po dva boda - poručila je Grbić

Nova utakmica sa Srbijom se igra u nedjelju ,,Bemax areni”.

A već tokom aprila naš tim očekuju i najvažniji mečevi tokom posljednje tri godine - na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji će se održati u Ulmu.

- Iskreno ne razmišljamo sad o olimpijskim kvalifikacijama - trenutno je važno da ako je moguće uzmemo maksimalan broj bodova iz ova dva meča, a naravno treba i da ih iskoristimo kao pripremu za sve što nas čeka - zaključila je Grbić.

Priču o plasmanu na Olimpijske igre teško je izbjeći, ali Dijana Mugoša naglašava da su trenutno sve ,,lavice” glavom samo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Kvalifikacije sa sada dešavaju i fokus je na njima - kad se ovo završi onda ćemo se prebaciti na kvalifikacije za Olimpijske igre. Bićemo 100 odsto u tome, kao što smo sada 100 odsto sada u ovome - poručila je Mugoša.