Atmosfera je odlična, emocije jake, euforiju stišavaju, žele do 5. novembra da završe posao najbolje što mogu.

,,Lavice” će na premijeri EP sa Španjolkama uraditi sve, vjeruju uz veliku podršku sa tribina, kako bi osvojile bodove.  

- Uvijek je lijep osjećaj u reprezentaciji. Raduje okupljanje, a i ovo je prilika da damo sve što možemo za tim. Nadam se da ćemo se što više radovati zajedno - istakla je Tatjana Brnović.

Najbolji početak je pobjeda.

- Kao i uvijek prvi meč je najbitniji, bilo bi idelno da osvojimo bodove. A Španija je vazda bila nezgodan rival. Da ne pričamo mnogo, čeka nas težak i važan meč koji bi mogao da odredi dalji tok prvenstva. I u ovaj i u svaki naredni meč ulazićemo sa velikom željom i motivom da pobijedimo - istakla je Brnović.

Pivotkinja je čestitala rukometašima na izvanrednim izdanjima i poželjela pune tribine ,,Morače”.

- Momci su bili fenomenalni i zaslužili su svaku podršku. Imam i mi podršku, a srce mi je uvijek puno kada vidim pune tribine sa našim zastavama i kada pjevamo himnu. Nadam se da će što više ljudi doći, čekamo ih… Nama je uvijek lijepo kada igramo zajedno.

 Marta Batinović je kazala da ima po malo euforije…

- Igramo kod kuće, pred našim navijačima, svjesne smo odgovornosti i želimo od prve utakmice da pokažemo koliko vrijedimo. Najbitnije da idemo korak po korak - napomenula je naša golmanka.

Cilj je da se prođe grupa sa što više bodova. Ako ,,lavice” odrade posao onako kako priželjkuju - putovaće za Skoplje i za posljednju fazu igraće sa najbolje tri selekcije iz C grupe (Francuska, Rumunija, Holandija, Sjeverna Makedonija).

Mogu li toliko daleko?

Ohrabruje forma sa kojom su došle na okupljanje.

- Puno igračica u svojim klubovima igra po 60 minuta. Nosioci su igre što je velika prednost.

Za Martu nema dileme, odbrana je najbitnija.

- Odbrana je ključ za sve i veliki adut.

 

Foto: S. Ivanović