Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, koje se održava od 10. do 28. januara naredne godine, rukometaše Crne Gore čeka težak zadatak, ali znatno lakši nego što su mogli da dobiju - „lavovi” će igrati u grupi C u Minhenu sa Islandom, Mađarskom i Srbijom.

S obzirom na to da će samo dvije ekipe izboriti učešće u glavnoj fazi, koja će se igrati u Kelnu, jasno je da je pred Mirkom Radovićem i drugovima veoma težak zadatak, ne i nemoguć.

Island ne leži Crnoj Gori, što se vidjelo na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj prošle godine, Srbija je jača nego ranije, a Mađarska je, objektivno, jedan od slabijih timova iz 2. šešira

„Lavovi” će prvi meč u Olimpijskoj hali u Minhenu igrati 12. januara protiv Mađarske, dva dana kasnije će se sudariti sa Islandom, a 16. dana 2024. godine i sa Srbijom.

Šampionat će otvoriti duel Njemačke i Švajcarske pred, za rukomet, rekordnih 50.000 navijača na fudbalskom stadionu „Merkur Špil arena” u Diseldorfu, koji će biti domaćin samo tog meča.

Ostali mečevi te grupe, kao i kompletna D igraće se u Berlinu, Manhajm će biti domaćin selekcijama iz B i E, a Minhen reprezentacijama iz C i F.

Glavna faza igraće se u „Barklis areni” u Hamburgu i „Lankses areni” u Kelnu, koja će biti domaćin i utakmica za medalju i meča za 5. mjesto.

Grupa A (Diseldorf/Berlin): Francuska, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Švajcarska.

Grupa B (Manhajm): Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija.

Grupa C (Minhen): Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora.

Grupa D (Berlin): Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva.

Grupa E (Manhajm): Švedska, Holandija, BiH, Gruzija.

Grupa F (Minhen): Danska, Portugal, Češka, Grčka.