U sezoni 2001/2002, kada je Lovćen igrao u Ligi šampiona sa slavnim Portland San Antoniom, desni bek ekipe je bio Dejan Unčanin.

Čovjek iz Banjaluke, koji uskoro puni 43 godine, još ne pomišlja da kaže zbogom rukometu.

Četiri puta se opraštao, ali se iznova vraćao na teren, a to je uradio i sada - potpisao je ugovor sa članom Premijer lige BiH Konjuhom iz Živinica, koji sa klupe vodi njegov brat Bojan.

“Dejan ima bogatu dugogodišnju karijeru a put ga je iz Borca odveo u Vrbas, zatim Partizan, Lovćen, a igrao je i u Italiji, Španiji, Grčkoj, Izraelu, Švajcarskoj... Osvajao je trofeje, a posljednja tri je osvojio sa Borcem.

Iskusan igrač koji želi da pomogne 'narandžastima' da svoje zacrtane ciljeve ostvare. Ovo je Dejanu već četvrti povratak na parket, a za to je najzaslužniji brat Bojan, koji je trenutno po drugi puta trener RK Konjuha.

Da li Dejan ne može bez rukometa ili rukomet bez Dejana, nameće se velika dilema? Jedan je od članova najuspješnije sportske porodice na ovim prostorima.

Dva Unčanina u Konjuhu kao sinonim za odlične odnose u ekipi, prave porodične, koji već odavno krase svlačionicu RK Konjuha.

Bez obzira na sve, Dejan će svojim pristupom, harizmom, iskustvom i ljubavi prema rukometu i te kako pomoći našoj ekipi”, stoji na stranici Živiničana.

Konjuh je prvi dio sezone okončao na 12. mjestu i bori se za opstanak. Da Unčanin u tome može da pomogne, govori i činjenica da je prošle sezone osvojio Kup i bio vicešampion BiH sa Borcem.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve