Kada je u januaru 2017. objavio da na kraju te sezone završava karijeru, rukometni svijet je bio u čudu.

Kim Ekdal du Ric tada je imao 27 godina, bio prvi lijevi bek Rajn-Nekar Levena i Švedske, ali je odlučio da ostavi rukomet kako bi putovao svijetom.

Vratio se u martu 2018. u Rajn-Nekar, sav novac koji je zaradio do kraja sezone uplatio u humanitarne svrhe, a onda tog ljeta otišao u Pari Sen Žermen.

Poslije nepune dvije sezone u dresu „svetaca” odlučio da drugi put ode u penziju. Razlog? Ide u Hong Kong na četvorogodišnje studije.

- Bilo mi je teže da donesem odluku ovog puta. Prošlog puta nisam imao nikakve dileme, ali sada znam da će mi nedostajati rukomet. Nešto u meni želi da nastavim, ne radim ovo bez kajanja, ali mislim da je odluka konačna - rekao je Ekdal du Ric za „Aftonbladet”.

Još ranije je rekao da će se oprostiti nakon Olimpijskih igara u Tokiju, ali nije želio da čeka novi termin, jer u septembru postaje student. Zanimljivo je i kako je „proslavio” kraj karijere.

- Kada je objavljeno da su Olimpijske igre tek naredne godine, bio sam ispred vinarije i odmah kupio dva šampanjca. Zatim sam ušao u mesaru, kupio mnogo mesa i pozvao društvo na roštilj.

Pratite nas!