,,Lavice” će nakon dana pauze sjutra u Danskoj nastaviti da se bore za što bolji plasman na EP. U grupi 1 na startu ih čeka najteži rival, vicešampion Evrope, reprezentacija Rusije.

- Ne volim da prognoziram i pričam unaprijed kada su u pitanju protivnici u glavnoj rundi, daćemo sve od sebe. Svaki tim je dobar na svoj način, pokriven na svim pozicijama i sa dugom klupom, tako da mogu da obećavam samo veliku borbu i zalaganje. Nadam se da će krajnji ishod biti u našu korist. Svaka utakmica je mnogo važna, to je iskustvo više i to u periodu kada nam je najpotrebnije. Još se upoznajemo sa novim selektorom, ali do sad je svaka djevojka zadovoljna i srećna što je on tu - kazala je Ema Ramusović.

Naša reprezentativka odlično je ušla u takmičenje. Zadacima u odbrani po običaju odgovara na najbolji način, a i napadačke sposobnosti došle su do izražaja. Veliki plus za naš tim, koji je do najvažnije pobjede za prolazak u naredni krug stigao sinoć protiv Slovenije.

- Imale smo sedam golova prednosti, koja se istopila na samo gol, ali srećne smo zbog pobjede i prolaza u drugu fazu. Imali smo oscilacija u igri u sva tri meča, razlog možda leži u tome da imamo nešto manju rotaciju. Sve ekipe imaju rotaciju, kada dođe do zamora, psihičkog ili fizičkog, imaju prostora za zamjene, dok smo mi svedene na određeni broj igračica. Zato moramo da iznesemo i veći teret od ostalih ekipa.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve