Feniks će na startu nove sezone u nedjelju, u Nikšiću, odmjeriti snage sa Trebjesom, a trener podgoričke ekipe Lidija Vukašinović, vidi mladu, poletnu ekipu, koja oslabljena ulazi u nove obaveze.

Itana Labović, pivot ove ekipe, otišla je na vojnu akademiju, a srednji bek Anđela Josipović karijeru je nastavila na Farskim Ostrvima.

- Oslabljeni smo na ovim pozicijama, ali se kombinujemo. Za poziciju pivota vjerujem da smo našli rječenje, ali trebaće vremena da se stvari poklope - kazala je Vukašinović.

Djevojke iz Feniksa na vrijeme su počele pripreme, rade kvalitetno, zapravo, kako je kazala Vukašinović, onoliko koliko mogu. Od finansija zavisi sve.

- Najvažnije da su djevojke zdrave i da su se sačuvale od povreda i virusa. S obzirom da smo se spremali za Kup, počeli smo ranije sa radom. Smatram da su djevojke spremne, a vidjećemo kako će promjene uticati na igru.

Poziciju pivota pokrivaće Marija Ratković sa Cetinja, bila je članica Ulcinja.

- Imamo neke nove ciljeve, sa nama je još jedna mlada djevojka sa Cetinja, vidjeli smo potencijal i radićemo sa njom, tu je krilo Maja Borilović. To su dobra djeca, radna i vrijedna.

Feniks će sa mladim kadrom u novu priču, na što je posebno ponosna Vukašinović.

- Dvije igračice su 2000. godište, ostale su 2002, 2003, 2004. godište, a sa nama su djevojčice 2006. godište.

A kakva su očekivanja Feniksa od sezone?

- U pripremnom periodu odigrali smo samo jednu utakmicu sa Zetom. Nijesam se puno zamarala utakmicama, više sam se fokusirala na uklapanje ekipe. Što se tiče meča sa Trebjesom, nakon prošlogodišnjeg skora od pobjede i poraza, očekujem neizvjesnu utakmicu. Kao trener uvijek idem ka tome da utakmicu pozitivno riješimo.

Dobra stvar za Feniks je i ta što se nakon operacije koljena i oporavka ekipi pridružila Anđela Kovačević.   

 

Pratite nas!