Katarina Bulatović prati ,,lavice” i Evropsko prvenstvo iz svog doma, a za naš portal od prvog dana komentariše mečeve iz Danske.

Kaća je ovako vidjela utakmice 2. kola i poraz naše reprezentacije od domaćina.

- Kao da je druga ekipa u 2. poluvremenu izašla na teren. Prvo i drugo poluvrijeme - nebo i zemlja. Šta se desilo znaju samo one. Poslije prvog poluvremena jedva sam čekala nastavak meča, mislila sam to je to, imamo ih... Ali, uslijedio je pad. Nismo bili konkretni kao sa Francuskom i kao da smo čekali da će neko drugi nešto da uradi. Nešto je falilo, a u 2. poluvremenu je sve falilo. I Sandra Toft je na golu bila super, a mi smo u 2. poluvremenu izgubili i dosta lopti - ispričala je Katarina.

Slovenija je ponovo odigrala slab meč, poraz od Francuske bio je očekivan.

- Slovenija je razočaranje. Nisam očekivala da mogu da prođu i ne vjerujm da će proći grupu, ali baš slabo igra. Ne znam šta se desilo sa Anom Gros, blijeda sjenka od svega onoga što je pokazala u Ligi šampiona i uopšte u Brestu i kako je igrala ranije za Sloveniju. Izdvaja se samo Barbara Lazovć. Svi moraju puno bolje, a što se mene tiče ne moraju protiv nas. U svakom slučaju, ova ekipa se još uvijek traži, jača za dvije igračice, a jedna od njih - Omeragi to ne pokazuje.

Kaća nije bila sigurna da Srbija može i sa Mađarskom da ponovi, nakon svega, igru sa premijere protiv Holandije.

- Srbija je na isti način krenula da igra i drugu utakmicu, ali im nije prošlo. Odigrali su super sa Holandijom, a poslije svega nisam očekivala da mogu da odigraju hladne glave. Igra sedam na šest koliko je bila dobra u prvom meču, sa Mađaricama nije prošla. Selektor Obradović nije odustajao od te igre, a ne liči mi baš na njega da radi stvari koje ne idu i da ih forsira. Srbija treba da igra kvalifikacije za OI sa Mađarskom, možda je selektor prikrivao karte. To je moje mišljenje, jer ne mogu da vjerujem da bi neko igrao iste stvari koje ne idu.

Na šampionatu u Danskoj reprezentacija Hrvatske je hit.

- Juče sam ih sa uživanjem gledala. Privukla me utakmica i ton sam pojačala. Znamo svi koliko godina su bez uspjeha, ali poslije svega što su djevojke uradile mogu samo da kažem: svaka čast. Holandija nije mogla do gola iz najjačeg oružja - kontre i polukontre, a od toga ova reprezentacija živi. Hrvatska je imala super golmanku, iskreno ne znam ko je djevojka, ali me podsjetila na Klaru Voltering. Skoro sve odbrane su bile u njenom stilu. Vidi se i da nemaju puno iskustva, ali svaka igračica je znala šta radi i svaka je napadala na gol.

I od današnjih mečeva Katarina očekuje puno, prije svega lijep rukomet.

- Interesuje me kako će Španija da odreaguje nakon dva kola. Ima samo bod, a mora puno bolje, a mogu i da ne prođu grupu. Rumunija je nakon loše prve, odigrala dobru drugu utakmicu, a mislim da Norveškoj, i ako pobijedi, neće biti lako. Naravno, pod uslovom da Rumunke ponove izdanje iz prethodne utakmice. Švedska se dobro drži i bori sa svima... Danas će biti dosta interesantnih utakmica u rezultatskom smislu. Čeka nas uzbudljiv rukometni dan.