Katarina Bulatović, naša rukometna legenda, završila je karijeru, ali je i dalje indirektno u rukometu, kao navijač. Ispratila je četiri mečeve 6. kola Lige šampiona, a kao što je poznato mnogi dueli su odloženi zbog korone, kao i derbi Budućnost-Đer.

- Situacija je teška i ozbiljna. Vidjeli ste koliko je korona odložila mečeva 6. kola. Moramo svi da se pazimo, posebno igračice. Njima je najteže, jer pauza od 15 dana sigurno bi ostavila veliki trag. Zbog toga moraju da budu dosta opreznije i sa manje kontakta. Samim tim, ako se svi budemo čuvali, sačuvaćemo sebe, a onda i sport. Poznato je koliko nam je bilo teško kada je sve stalo. Ali, vjerujem da neće doći do novog prekida što bi bila katastrofa za sport i sportiste uopšte. Zaista više želim da vjerujm i u to da će se publika vratiti, a da se sport neće prekinuti.

 

Odenze - Brest 24:31

Brest je bio onakav kakav i treba da bude. Ranije sam rekla da od njih očekujem puno, što su pokazali u Danskoj bukvalno od prvog minuta. Igrali su super, sa lijevog i desnog beka odlično otvorili utakmicu Đininim i golovima Ane Gros, koja je odigrala super utakmicu. Postigla je 14 golova i vidi se da od nje dosta zavise. Kada njoj krene onda ide sve kako treba. Od Odenzea sam očekivala više, kao da nijesu imali ritam. Dok Grot ne uđe u ritam još će da se traže. Odenze je bio neprepoznatljiv, mada im Brest nije ostavio puno mogućnosti da igraju bolje. Na jednoj i drugoj strani bila je drastična razlika u golmanskim odbranama, što nije prelomilo utakmicu, ali je doprinijelo da gostujući tim lagano pobijedi.

 

Bitighajm - Bukurešt 22:32

Bukurešt je imao dobar procenat šut, super je igrao, bez Kristine Neagu, ali protivnik je, ipak, bio Bitighajm. Mislim da će se tek vidjeti koliko Kristina nedostaje sa jačim rivalom. Svi dobro znamo koliko znači ekipi, a ja i dalje ne mogu da vjerujem da se opet povrijedila. Imala je i koronu, nije trenirala, pa mislim da je to doprinijelo. Nadam se da povreda nije ozbiljna i da će brzo da se vrati na teren.

 

Mec - Esbjerg 31:29

Puno golova, a Mec je, negdje, da kažem, bio malo bolji. Domaćin se mučio, borio i zasluženo pobijedio. Esbjerg u odlučujućim trenucima nije imao snage za završnicu. Danski tim je u Francusku doputova sa dest igračica (dva golmana) i bilo im je baš teško. Ali i Mec je ovaj duel dočekao sa tri povrede. Golmanka Meca, koja je ušla u igru, bila je dobra, vjerovatno Esbjerg nije očekivao sve to.

 

FTC - Krim 32:25

Na kraju možda razlika nije trebala da bude ovolika. Krim je igrao dobro, bio je blizu. U 1. poluvremenu djevojke iz Slovenije igrale su super, ali u nastavku nijesu mogle dalje. FTC ima mlade igračice, a poslije problema sa koronom, hvataju zalet i smatram da će sve bolje da igraju. Mlada ekipa na trenutke je djelovala i iskusno. Raduje da je Branka Konatar opet igrala dobro. Matea, ne znam zbog čega, nije bila na onom izdanju iz prethodnih utakmica, ali vjerujem da će biti bolja.