Pobjedom nad Švedskom, rukometašice Crne Gore su dokazale da i u ovom sastavu, bez nekoliko veoma važnih rukometašica, mogu da igraju odlično.

Doskorašnja „lavica“ Katarina Bulatović je veoma zadovoljna izdanjem bivših saigračica.

- Ekipa je dosta dobro odigrala. Od starta se na terenu osjetilo da smo puno nadmoćnije, a Švedska sigurno ne bi imala toliko grešaka da nismo odigrale sjajnu odbranu. Uzgred, kad imamo pomoć sa gola, sve je drugačije. Bilo je super, možda najbolje do sada, mada Švedska nema kvalitet kao Rusija i Francuska, protiv kojih nam je falilo samo malo sreće da pobijedimo - rekla je Kaća.

Oduševila su je izdanja tri rukometašice - Đurđine Jauković, Jelene Despotović i Eme Ramusović.

- Đina je vjerovatno imala pritisak. Znamo dobro kakva je, uvijek misli da je morala više da pruži. Sada je vidhjela da ne mora sve da ona uradi, i djelovala je potpuno drugačije. Jeca i Ema su fenomenalno iskoristile šansu. Imale su je i ranije, ali nisu imale ovako zapaženu minutažu. Ema je pokazala da na nju mora ozbiljno da se računa, a ne pamtim kad je Jeca igrala ljepši i bolji rukomet. Nikolina Vukčević, Bobana Klikovac, Dijana Mugoša i Dijana Ujkić su imale manje role, ali su potvridle da na njih srtručni štab može da se osloni, a krila su standardno dobra.

Šansu da se dokaže je dobila i najmlađa golmanka Evropskog prvenstva, Anastasija Babović.

- Meni to nije neočekivano. Pratila sam utakmice mađarske lige, čula kako je ljudi iz te zemlje komentarišu, bilo je dosta pohvala na njen račun. Mislim da je zaslužila i veću minutažu, mada je to samo moje lično mišljenje, jer nisam ni selektor ni trener. Iako je mlada, pokazala je da može da bude stabilna i isplatilo joj se što je otišla iz Budućnosti. Vidi se kad neko ima utakmice svake sedmice, to je bio pravi potez, bez obzira na to što joj je sigurno teško bilo da to uradi poslije teške povrede. Polako se vraća i vjerujem da će u budućnosti biti jedna od boljih igračica u reprezentaciji.

Kaća je ubijeđena da će „lavice“ izboriti plasman na Olimpijske igre.

- Sigurno je da su ova izdanja podstrek pred kvalifikacije. Možda ne bismo trebalo da tražimo šansu protiv Norveške, koja igra super na svakoj utakmici na Evropskom prvenstvu, ima veliki fond igračica, a vjerovatno će biti u još boljoj formi do marta, jer su igračice Đera bile u karantinu. Šansa nam je protiv rumunije i ubijeđena sam da ćemo je proći. Na Evropskom prvenstvu djeluje gore nego u Japanu, iako sada ima više igračica. One koje su bile kažnjene zbog dopinga nisu još u formi, a nedostaje i Pintea. Svejedno, loše igraju, jedino su protiv Norveške do 45. minuta bile dobre, poslije su pale. Mi, s druge strane, izgledamo dobro, pogotovo kada se vidi kako smo igrale sa Rusijom i Francuskom, tako da sam ubijeđena da ćemo biti učesnici još jednih Olimpijskih igara. Još bolje ćemo igrati do marta, jer će selektor bolje poznavati igračice i ne samo da mislim da ćemo otići u Tokio, već da ćemo tamo imati zapaženu ulogu.

Pratite nas!