Matea Pletikosić bila je starter u pobjedi Budućnosti nad Valčeom, zadatak je uspješno obavila, kao i kompletan tim.

Mlada igračica na srednjem beku zamijenila je kapitenku Milenu Raičević u derbiju 4. kola grupe faze Lige šampiona.

- Iskreno, nikakav strah nijesam osjetila tokom utakmice. Pripremala sam se kad sam saznala da Mika neće igrati. Nije bilo lako, ali je bilo lijepo igrati u onakvom ambijentu. Doživljaj je, zaista, bio poseban - kazala je Pletikosić.

Psihološki detalji odredili su tok meča. Uz to, „plave” su dobro znale šta ih čeka na terenu i sa tribina.

- Spremale smo se i za to. Jovanka, Majda i Barbara su nam predočile situaciju, jer su već kroz to prošle u dresu Bukurešta. Sačekala nas je atmosfera u kojoj je bilo nemoguće da se ne iskažu emocije i jaka energija. Lijepo je bilo igrati, bez obzira što u nekim trenucima nijesam znala da li čujem zvižduk sudija ili sa tribina. Bilo je presinga, ali, hvala Bogu, uspjele smo da izdržimo. Na kraju se osjetila jaka energija i to nam je donijelo pobjedu. Odlučilo je, definitivno, naše zajedništvo.

Budućnost u subotu putuje u Francusku, dan kasnije igraće sa Brestom.

- U toj ekipi su iskusnije i možda kvalitetnije igračice. Moramo biti na 110 odsto. Moramo da pružimo maksimum maksimuma. To nam može donijeti dobar rezultat.

U sjećanju je dobro urezan poraz od Bresta na premijeri Lige šampiona. Tada je dominirala Ana Gros, a u nedjelju će svoje mjesto, na srednjem beku, zauzeti švedska reprezentativka Izabel Gulden.

- Nema straha, samo fokus moramo držati od 1. minuta. Opet će detalji da presude, mislim da sa onakvom energijom iz Rumunije, možemo puno i u Brestu.

Pratite nas!