Rezultatski je cilj ispunjen - 20 pobjeda i remi, prvo mjesto nakon regularnog dijela sezone u SBbet Prvoj ligi! Kao nagrada stigle su tri utakmice protiv Budućnost Bemaxa. Dvije u finalu (7. i 12. maja) za titulu, jedna za Kup Crne Gore (21. maja). Mlade rukometašice Rudara, sa trenerom Igorom Markovićem, djelovale su nadmoćno, u sistemu koji je funkcionisao po principu jakih odbrana, napadačke formacije ,,sedam na šest” gdje su i krila imala zapaženu ulogu.

Filijala ,,plavih” imala je problema na početku priprema. Marković je mogao da računa samo na dva beka, a onda na tri… Zanimljivo da je ono što je bilo planirano - da ekipu nose Vukčević, Marković i Milošević, tek od prije 15 dana počelo je da se ostvaruje. Milošević se vratila iz povrede, a Vukčević nije uvijek, zbog obaveza u prvom timu, bila na raspolaganju ekipi.   

- Volim ovaj posao, uživam i brzo sam došao do zajedničkog jezika sa djevojkama. Možda je bilo problema na početku, ali moj temperament, želja i volja su uticali da od starta vjerujem ekipi. Inače, imam osjećaj da sam uvijek spreman, iako će, vjerovatno, doći i taj dan da nešto nije dobro - istakao je Marković.

Olakšavajuća okolnost, kako je i sam kazao trener Rudara, je prethodno Svjetsko prvenstvo za juniorke, koje mu je pomoglo da bliže upozna i vidi neke stvari.

- Definitivno je lakše bilo raditi poslije Svjetskog prvenstva. Djevojke su brzo prihvatile ideje, na kraju je to dalo rezultat. I dalje mislim, posebno kada se radi o ženskom rukometu, da startni cilj daje veće povjerenje. Kroz nekoliko kola djevojke su vidjele da je rad isplativ. Došlo je do uzajamnog povjerenja i dobre priče.

Marković je forsirao napadačku igru koja je dala rezultat, ali fokus je bio na važnijim stvarima.

- Uvijek sam forsirao brzu igru, ali naš fokus je bila odbrana. Mislim da mlada ekipa može dobro da trči, ali nisam pobornik da se rukomet igra na gol više. U nekim trenucima odbrana iz ,,pet - jedan” u ,,četiri-dva” davala je rezultate, uz greške koje smo pokušavali da ispravimo. Puno bi lakše i ljepše igrali napadački da smo u svim utakmicama imali ljevorukog igrača i još jednog srednjeg beka, mislim na Anđelu koja se vratila iz povrede.

Svi u ekipi se raduju narednim mečevima sa ,,plavima”.

- Čast i privlegija je igrati protiv Budućnosti, jer je ekstra iskustvo za sve nas. Nadam se da ćemo u naredne tri utakmice ispoštovati neke stvari -napadačke akcije i odbranbene zamisli, kao dodatna priprema, sa igračicama koje će biti još priključene, za EP. Jer, od početka priprema je cilj je prvenstvo Evrope.

I pojedinačan napredak je evidentan.

- Cilj je, takođe, bio da neko odskoči golovima, asistencijama, liderstvom u nekim utakmicama. Samim tim i da zakuca na vrata prvog tima. Ne moguda kažem da jeste, ali mislim da su djevojke napredovale i napravile iskorak, a ako ovako nastave biće blizu. Po tom pitanju napravili smo neke stvari, a sve to moramo da vidimo na EP. Prije svega, moraju još bolje da se pokažu, kako bi dobili potvrdu da smo radili dobre stvari - poručio je Marković.

 

Foto: MNE rukomet

Pratite nas!