Budućnost kreće, u subotu startuje glavna runda Lige šampiona. Protivnik je Savehof. Švedski mladi tim bez opterećenja stiže u Podgoricu, a ,,plave“ priželjkuju pobjedu.

- Nadam se da ćemo Bemax arenu napuniti više nego ,,Moraču“ i da će rezultati koje smo ostvarili u grupnoj fazi, kao i odnos djevojka kakav je bio na Svjetskom prvenstvu u Japanu, dovesti još kojeg navijača više. Znamo da ih u Podgorici ima puno i da vole rukomet i Budućnost. Vjerujm da će djevojke, i mi koji radimo sa njima, odnosom prema dresu koji nosimo sa ponosom, uzvratiti na najbolji način - rekao je trener Dragan Adžić.

Budućnost je posljednji meč odigrala sa Bitighajmom 17. novembra.

- Iščekivanje je veliko, i to uvijek, nijesmo igrali od 17. novembra takmičarsku utakmicu, osim dvije početkom januara u regionalnom takmičenju. Imamo iskustvo prvih utakmica, vjerujm da ćemo imati adekvatan odnos i da ćemo uspjeti polako kroz utakmice da dosegnemo sportsku formu. Koja uvijek, nakon velikih takmičenja, traži malo vremena da se dosegne i nije to samo kod nas nego i kod drugih. Djevojke su dobro radile, a imamo jako kvalitetan stručni štab i sve su nam pozicije pokrivene. Od glavne faze imamo vrhunskog sportskog psihologa koji je pratio reprezentaciju u SP, to je Bojana Jeličić i mislim da će sve ovo pozitivno da se odrazi na naš cilj, na plasman na F4. A da bi ostvarili cilj moramo da se bavimo momentom i trenutkom, a u našim glavama je samo Savehof.

U fokusu je švedski tim. O Đeru i Krimu razmišljaće kada dođe vrijeme.

- Uvijek se najviše bavimo prvim protivnikom. Imamo iskustvo igranja sa skandinavskim ekipama. Vjerujem da će nam to pomoći i da ćemo njihovu mladost, rastrčanost i lepršavost uspjeti da dovedemo do mjere da nam ne pravi problem. Ovaj meč značajno će nam pomoći pred prvo gostovanje prvaku Evrope. Svjesnost igračica je jako bitna na putu do rezultata. Vjerujem u projekat i djevojke, miran sam sa tog aspekta i znam šta možemo da očekujemo. Znam da ćemo i daje da rastemo, a imamo pravi odnos i energiju.

Prvm timu priključene su Nađa Kadović i Milena Vujisić, a Jovana Ilić je na putu potpunog oporavka.  

- Zavrjeđuju našu pažnju.

 

Veća rotacija

- Sve koje nijesu bile sa reprezentacijom na SP  radile su kvalitetno i kako treba. Sigurno ćemo igrati sa većom rotacijom, ne samo protiv Savehofa. Imamo taj kvalitet.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve