Rukometašice Budućnosti i FTC-a u subotu (od 18 sati) u Budimpešti odigraće revanš osmine finala Lige šampiona. ,,Plave” imaju solidnu zalihu (prvi meč 22:19), koja im garantuje dobre stvari, ali i poziva na oprez.

U tom prvom meču ekipa Bojane Popović odigrala je odličnu odbranu, posebno do 1. poluvremena i posljednjih 15 minuta. Uz takav odnos i još neke malo bolje detalje u napadu, Budućnost bi mogla da dođe do najboljih osam. Ema Ramusović je optimista.

- Prije svega, ponosna sam na ekipu i način kako smo odigrale u odbrani i napadu. Bukvalno je kompletna zamisao ispoštovana do kraja. Znali smo kakav kvalitet ima protivnik i pričali u najavi o izazovu. Lako nije bilo, ali smo, ipak, došle do naše igre i tempa koji protivniku nije odgovarao. Vodile smo igru, pobijedile, mislim da sa solidnom zalihom čekamo revanš. I u subotu nas čeka težak posao -  kazala je Ramusović.

Na papiru mađarski tim je jači, na sreću, Budućnost je pokazala prošle sedmice da je teren pravo mjerilo.

- Bile smo i složne i hrabre. Borile se od prvog minuta. Gledale smo više na sebe, ali, naravno, nismo zaboravile na protivnika. Smatram da je recept za revanš ponovo odbrana. Onakva igra bi mogla da nam omogući dobar rezultat. Prije svega mislim na detalje iz odbrane.

,,Plave” su promašivale i pravile tehničke greške, u revanšu je zadatak da prepolove minuse, jer protivnik će znati da kazni luksuz.

- Sigurna sam da ćemo u subotu popraviti mnoge stvari.

Bez straha Ema i drugarice gledaju na meč sezone.

- Osjetile smo ih, znamo kako igraju, znamo i šta da očekujemo od onakve ekipe. Mislim da smo ih dobro spremili i da ćemo u revanšu pokazati nove stvari i zadržati ono što je bilo dobro. Nije nam prvi, a neće biti ni posljednji put da igramo važne i teške mečeve. Lično sam optimista, iako ne volim da prognoziram, jer znam da će svaka od nas pružiti i više od onoga što trenutno može.  

Pratite nas!