Loš početak meča i veliki broj tehničkih grešaka koje je protivnik kažnjavao golovima iz kontri, odlučili su pobjednika, iako je Budućnost u nastavku odigrala mnogo bolje, kazala je trener Suzana Lazović nakon poraza od Đera (26:21) u odloženom meču 6. kola DELO EHF Lige šampiona.

Lazović je zajedno sa Milenom Raičević predvodila tim umjesto prvog trenera Bojane Popović, koja je pozitivna na koronavirus, kazala je da su njene izabranice pokušavale da ne gledaju na semafor i da pruže što jači otpor protivniku koji je dugo neporažen u elitnom takmičenju.- Odigrali smo loše prvih 20 minuta, napravile veliki broj tehničkih grešaka koje je protivnik kažnjavao golovima iz kontre. U nastavku smo igrale mnogo bolje, odbrana je bila na višem nivou, a Arenhart sjaja na golu. Nijesmo gledale na semafor i obazirale se na razliku, pokušavale smo da igramo našu igru i pripremamo se za naredne mečeve. Uvijek imamo veliki motiv kada igramo protiv Đera koji je dugo bez poraza u Ligi šampiona, ali radimo na tome da im pariramo na najbolji način u svakom međusobnom duelu. Ema Ramusović je doživjela posjekotinu, još ne znamo težinu povrede, ali vjerujem da će biti spremna za gostovanje ekipi CSKA u Moskvi - kazala je Lazović.

Barbara Arenhart ponovo je bila sjajna na golu i upisala je 18 odbrana, uključujući i sedmerac.

- Imale smo mnogo problema u prvom poluvremenu, ali borile smo se za svaku loptu i zbog toga sam ponosna na ekipu. Imamo malo izmjena i malu rotaciju, ali se nijesmo predavale. Đer je igrao sjajno u odbrani. Popravljamo igru iz meča u meč i to je ono što nas raduje - kazala je Arenhart.

 

Pratite nas!