Bukurešt je u velikom derbiju rumunskog šampionata savladao Valčeu, ali se nakon meča najviše pričalo o sukobu Pera Johansona i Florentina Pere.

Selektor Crne Gore je za švedski „Aftonbladet” ponudio svoju verziju priče.

- Iako je svakome ko je gledao bilo jasno da je Valčea imala sudije na svojoj strani tokom cijelog meča, jer su imali 6:0 sedmerce u odnosu na nas, a mi smo dobili i dva isključenja u posljednjih pet minuta, bio je veoma agresivan i opsjedao je sudije i delegata - rekao je Johanson.

Pera se, po Johansonovim riječima, obrušio i na njega.

- Rekao mi je nešto mnogo ružmo. Ne želim da kažem šta, ali bilo je mnogo, mnogo preko granice. Tada sam ga opsovao. Krenuo je na mene i da nije bilo igračica, pripadnika obezbjeđenja i sponzora, došlo bi do fizičkog kontakta.

Johansona su odvele igračice i kolege iz stručnog štaba.

- Ni tada niej odustao. Umjesto toga, došlo je do fizičkog kontakta između naše pivotkinje Dragane Cvijić, koja je prilično velika, koja je bila moja podrška, i njihovog trenera.

Švedski stručnjak ne žali ni zbog čega.

- Morao sam da podržim djevojke i našeg glavnog trenera Adrijana Vasilea. On (Pera) je j... svinja i ponaša se kao svinja. Uzeo sam na sebe ulogu na mu pažem da to nije u redu.

Jeste li imali slično iskustvo?

- Ne, nikada nije otišlo ovako daleko. Bilo bi tuče da se nisu umiješali igračice i obezbjeđenje.

Da li biste pobijedili?

- Bih. Malo sam brži nego on.

Da li će biti konsekvenci?

- Ne, to se u Rumuniji rijetko događa. Samo ideš dalje. Ali, za ono što je on (Pera) vikao sudijama, delegatu i meni, u Švedskoj bi dobio nekoliko godina suspenzije - zaključio je Johanson.

Pratite nas!