Ženski rukometni klubovi Podgorica 2013 i Zeta sjutra i prekosjutra organizovaće treći po redu međunarodni turnir ,,Montenegro handball cup 2021” povodom Dana oslobođenja Podgorice. Rukometna manifestacija okupiće tridesetak ekipa iz Crne Gore, Srbije, BiH i Kosova.

- Turnir su podržali Glavni grada na čelu sa gradonačelnikom dr Ivanom Vukovićem, Sekretarijat za kulturu i sport, Uprava za sport i mlade i prvim čovjekom dr Markom Begovićem, Rukometni saveza Crne Gore sa predsejdnikom Petrom Kapisodom. Zahvaljujemo se Upravi policije - javni red i mir, Volonterima Crne Gore,  firmama ,,Montecco”, ,,Farmegra”, Škorpion- Herceg Novi” - istakla je Zorica Đurović, predsjednica ŽRK Podgorica 2013.

Pravo učešća imaju rukometaši i rukometašice u tri generacije - 2004/05, 2006/07 i mlađi 2008/09,  a turnir će se održati na tri lokacije - u Sportskom Centru ,,Morača”, Univerzitetskoj dvorani i  Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima.

- Turnir je namijenjen djeci zbog dodatne popularizacije našeg sporta. Očekujemo, prije svega, lijepo druženje  i dobar rukomet sa željom da iduće godine turnir bude još masovniji i kvalitetniji - istakla je Bobana Krstović predsjednica ŽRK Zeta.

Međunarodni rukometni turnir je još jedna u nizu manifestacija čiji je Glavni grad pokrovitelj u susret 19. decembru - Danu oslobođenja Podgorice.

- Ovaj jedinstveni festival sporta je sjajna prilika za promociju rukometa, sporta uopšte, ali i turističke ponude Glavnog grada. Uradićemo sve, naravno, da se naši gosti osjećaju kao kod kuće i iz Podgorice ponesu najljepše uspomene - kazala je Đurović.

Učesnici će imati priliku da se upoznaju i sa našim ,,lavicama”, koje će prisustvom upriličiti zatvaranje turnira.

 

Raspored

SUBOTA:

-Univerzitetska dvorana:od 08:00 do 20:00h

-Srednja mješovita škola Golubovci - od 09:00 do 18:30 h

NEDJELJA

-Univerzitetska dvorana: od 09:00 do 15:30h

-Srednja mješovita škola: od 09:00 do 16:50 h

-Sportski centar ,,Morača”: od 09:00 do 17:30

18.00 - CEREMONIJA SVEČANOG ZATVARANJA 

 

Pratite nas!