Rukometašice Rudara na turniru u BiH u pobjedama nad Zrinksim i domaćinom Grudama postigle su ukupno 70 golova!Trener Igor Marković je zadovoljan napadom, mnoge pohvale stigle su sa turnira, ali... Prvi trener filijale Budućnost Bemaxa nezadovoljan je izdanjima svojih igračica u defanzivi.

Mlada ekipa počela je prije dvije sedmice sa radom, trebaće vremena da se stvari slože, a do prvog meča sa Zetom početkom oktobra u najjačoj crnogorskoj ligi, ima još vremena. Marković planira da naredne dvije sedmice posveti fizičkoj kondiciji, a u planu su mnoge prijateljske utakmice (jedna ili dvije sedmično) kako bi kroz ovaj najbolji vid rada podigao odbranu.

- U prvoj utakmici smo dosta dobro trčali, nekih 50-tak minuta smo igrali ,,sedam na šst”, djevojke su dobro reagovale i postigle su dosta golova. Ali, ono na čemu moramo da radimo je odbrana. Definitivno dosta toga moramo da promijenimo. Liga počinje 5. oktobra i premijerni meč sa Zetom, a ako mislimo ozbiljnije da radimo za duži period, moraćemo da podignemo i to znatno ovaj najvažniji segmenat. Rukomet, odnosno segmenat ,,gol više” mene ne interesuje, želim kreativnost, ali ne smijemo da primamo po 30 golova. Zbog toga nijesam zadovoljan - kazao je Marković.

Mnogo posla do starta lige čeka trenera Rudara. A već na početku suočen je sa problemima oko bekovske pozicije. Marković ima na raspolaganju pet krila i pivota, ali nema toliko bekova. Zbog deficita Mitrović je sa pivota vraćena na poziciju beka.

- Nijesmo uspjeli da angažujemo igračice koje smo željeli, čeka nas dosta posla, ne bježim od toga, ali sam očekivao da ću imati šest, sedam bekova. Istina je da je napad na turniru lijepo funkcionisao, ali kao što sam već kazao, moraćemo do početka prvenstva da se podignemo još više, odigramo veći broj utakmica, jer treninzi nijesu uvijek pravo mjerilo - jasan je Marković.

Katarina Šutović bila je praktično nova igračica Rudara, ali je otišla u Francusku, a na listi želja bile su Nina Ramusović članica Nikšića i Maja Ceklić iz Zete. Ove talentovane rukometašice bile su na SP za kadetkinje u Sjevernoj Makedoniji.