Dragan Škrbić, svojevremeno najbolji igrač svijeta, osvajač medalja na velikim takmičenjima, čovjek koji će uživo pratiti meč Crne Gore i Srbije, za mnerukomet.me govorio je o očekivanjima u balkanskom derbiju.

- Obje ekipe su stigle u Grac sa ambicijama da prođu u drugi krug. Zbog čega je meč važan za jednu i za drugu ekipu, tako da očekujem izuzetnu borbu i do zadnjeg trenutka neizvjesnost. Mislim da će, kao i u svakoj neizvjesnoj utakmici, detalji odlučivati. Ko bude uspio da kontroliše motivaciju i taj neki emotivni dio, imaće veću šansu da pobijedi. Siguran sam da će Crna Gora i Srbija imati ogroman motiv, jer im je ovo šansa da pobjedom prođu u drugi krug.

Kako ste vidjeli Crnu Goru i Srbiju u premijernim mečevima u Gracu?

- Za mene je Crna Gora ostavila bolji utisak. Prvo poluvrijeme protiv Hrvatske bilo je izuzetno dobro.Ekipa je pokazla da je došla da se takmiči i da da sve od sebe. Za mene su u nekim trenucima utakmice djelovali impresivno, posebno u odbrani. Emotivni naboj i motivacija se vidjela. Što se tiče Srbije, bilo je dosta nervoze, nepovezanih akcija, nije bilo sigurnosti u odbrani. Mislim da se osjetilo da je prva utakmica, koja je na velikom prvenstvu najteža i najteže je kontrolisati sve ono što se događa na terenu. Ako bi se napravio rezime, za mene je Crna Gora ostvila bolji utisak nego Srbija. Ali, mislim da u današnjoj utakmici to ne znači ništa  i da obje ekipe imaju podjednake šanse.

Gledajući igrački sastav, koje su to prednosti jedne, a koje druge reprezentacije?

- Po kvalitetu su podjednaki. Mislim da će više odlučivati kolektivni duh. Sigurno, kao u svim velikim utakmicama, odbrana je ključ i golmani, a  jedna i druga ekipa mogu da računaju na vrhunske golmane. Tako da, ko tu bude raspoloženiji, imaće veću šansu da pobijedi.

Kakvo prvenstvo očekujete, ko su glavni favoriti, poraz Francuske niko nije očekivao?

-  Francuska ima snage da se oporavi. Kao i uvijek od favorita tu su Španija, Francuska, Danska, Norveška, Švedska i Hrvatska. Ali, može da se desi neko iznenađenje i da neko dođe daleko ko nije planiran. Ono što treba istaći je da je ovaj turnir ustvari i turnir za Olimpijske igre. Cilj nije samo medalja, nego borba za plasman na OI i kvalifikacije.

Ko je prvi favorit?

- Danci su glavni favoriti, ali vjerujem da će biti nekih iznenađenja.

 

Pratite nas!