Ema Kolić odigrala je odličan meč u trijumfu Rudara protiv Mornara (23:22) u derbiju 16. kola SBbet Prve lige. Mlada rukometašica postigla je četiri gola (bez promašaja) i pokazala stabilnost i napredak evidentan od dolaska iz Bijelog Polja.

Prošle godine je stigla iz Jedinstva.

- Poslije pet godina rada u ŽRK Jedinstvo, ostvarila sam san koji svako sanja - došla sam u Budućnost. Bio je to veliki uspjeh za mene i klub gdje sam trenirala. Radila sam najbolje što sam mogla, kao i svako ko se bavi sportom, da bih napravila nešto veliko, kazala je 18-godišnja rukometašica, kadetska reprezentativka Crne Gore.

Mijenjala je pozicije dok se nije ustalila na pivota.

- Igrala sam beka, a kada sam prešla na pivota brzo sam zavoljela i ovu poziciju. Nije mi bilo teško da se uklopim.

Organizovala se dobro u Podgorici. Učenica je trećeg razreda Ekonomske škole.

- Na početku je bilo teško, ali uz dobru organizaciju kluba, trenera i igračica uspjela sam da se i ja organizujem. Istina je da je teško uklopiti sve obaveze, ali stižem, što je najvažnije.

Njen klub, koji je filijala Budućnost Bemaxa, je lider u najjačoj crnogorskoj ligi. Tu žele i da ostanu, nakon izdanja za brigu, ali i za ponos.

- Mislim da smo energetski malo pale, ali sam sigurna da ćemo se vratiti. Treniramo jako, svaka daje sve od sebe, a ispred nas su teški mečevi.

Jedan od derbija mlada ekipa koju predvodi Maja Savić riješila je u ponedjeljak u svoju korist.

- Odbrana je presudila. Ukrale smo dvije lopte i Škerović je imala važnu odbranu… U napadu nijesmo baš uvijek imale dobra rješenja, ali smo osvojile važne bodove. Uradićemo sve da ostanemo lideri. Nećemo dati na sebe.

Ema je polako ulazila u priču i novi sistem. Borila se za mjesto…

- Vremenom sam se uklopila. Polako dolazi sve na svoje. Najbitniji je, ipak, rad, a u Rudaru se odlično radi. Uz kvalitetan trening, zalaganje i posvećenost nadam se da ću doći do još većeg nivoa - poručila je Ema.