Ivan Terzić vodiće Rudar u prvoligaškom društvu. Na startu šampionata, u nedjelju, Rudar će odigrati premijerni duel sa ekipom Budućnost II. - Dobra stvar je što ćemo igrati i Čelendž kup i to najmanje dvije utakmice. To je jako značajno za nas - rekao je Terzić.

Rukometašice Rudara na vrijeme su počele pripreme.

- Onako kako smo planirali odradili smo pripreme za sezonu. Nažalost, izostale su kontrolne utakmice i to je jedini hendikep koji se može naznačiti vezano za pripremni period. Ali, ne možemo se okretati unazad, ne možemo se baviti stvarima koje su iza nas, već se moramo baviti stvarima koje nam dolaze. To su mlade djevojke, sve će se nadoknaditi, a vrlo je važno što ćemo početi da igramo. Jedino se nadam da nećemo stati sa tim i da situacija neće iznuditi zatvaranje ili odlaganje utakmica. To što je, zaista, iza nas je voda odnijela, tu ne možemo ništa više da uradimo, ali možemo da gledamo u budućnost. Moramo prilagoditi rad onome što nas očekuje - jasan je trener Rudara.

Napomenu je Terzić i važan detalj za narednu godinu.

- Znate i sami da ovu generaciju očekuje važno takmičenje i sve što radimo negdje smo vođeni tim datumom i Evropskim prvenstvom. Imamo obilan plan i kada je u pitanju ova ekipa i generacija u reprezentaciji, a nadam se da ćemo ga realizovati u dogovoru sa svim kolegama - trenerima 2004/05. godište. Dogovorili smo se da djevojke, baš zbog Evropskog prvenstva, dobiju poseban značaj u svojim ekipama, kako bi što spremnije dočekale takmičenje. Moram pohvaliti da su kolege to prepoznale i obećali da će ta generacija biti u fokusu. Vidim da je kolega Đurđevac več to izjavio, Perović je, takođe, prihvatio to. To nas raduje i pokušaćemo da zajedničkim snagama ovu generaciju, koja je najviše pogođena virusom, podignemo na što veći nivo i sljedeće godine našoj publici se prikažemo u što boljem svjetlu.

A šta Terzić očekuje od prvog meča?

- Prije svega, očekujem kvalitetnu utakmicu. Očekujem da igračice pokažu karakter, daju maksimum, a uvijek tražim maksimum. Nema razloga da u nedjelju ne damo svi maksimum. Uvijek očekujem najbolje i najviše, i  to je jedini način koji nas održava u pravom fokusu, a to je da uvijek idemo naprijed i budemo bolji.

 

 

 

Pratite nas!