Katarina Bulatović, naša rukometna legenda, završila je karijeru, ali je i dalje indirektno u rukometu, kao navijač. Ispratila je mečeve 5. kola Lige šampiona, a kako je vidjela pobjedu Budućnosti u Njemačkoj, trijumf CSKA u Francuskoj, sjajno drugo poluvrijeme Đera, remi skandinavskih ekipa, možete pročitati na našem portalu.

Kaća je najavila i subotnji derbi Budućnosti i Đera u Podgorici.

- Budućnost je sada u naletu. Očekujem da će odigrati odličnu utakmicu. Đer uvijek ima ogroman motiv kada igra protiv Budućnosti i Budućnost ima ogroman motiv kada igra sa Đerom. Znamo dobro kakvi su to dueli - kazala je Bulatović.

Recept za pobjedu protiv mađarske ekipe nije jednostavan, ali:

- Budućnost prvo mora da pokaže strpljenje u napadu. Vidjeli ste kako je u prošlom kolu Valčea bila kažnjena za nesigurne pasove. Moraju da odigraju i dobru odbranu, samim tim imaće više mogućnosti za kontru, a vidjeli smo da i Đer prima golove iz ovog segmenta igre. Sa dobrom odbranom i zrelim napadom Budućnost može da pobijedi.

Mogu li pojedinci da odluče derbi?

- Ovo će biti utakmica gdje pojedinci neće prelomiti, već tim. Potrebno je više za pobjedu. Budućnost, svakako, mora da više koristi krila, a ako ne rašire odbranu Đera neće imati puno šansi. Znamo dobro da Đer u sredini odbrane ima jake pojedince. Vjerujem da će Andrea Lekić i Alison Pino imati dobra rješenja za njih.

Kaća vidi Đer sa više raspoloženih igračica u odnosu na prošlu sezonu.

- Za razliku od prošle sezone, sedam, osam igračica se super osjećaju.

 

Borusija Dortmund - Budućnost 26:28

Vjerovatno smo očekivali više do 49. minuta, ali to što su djevojke do kraja uradile stvarno je bilo dobro. Budućnost je osvojila prve bodove i to je nešto što raduje. Vjerujem da će u narednom kolu stvarno imati mnogo više motiva i elana i možda manje opterećenja. Bodovi koji su morali da se osvoje su osvojeni, a u gostima puno znače. Lekić je iz polukontre i sa zemlje dala baš bitne golove. A vidjeli ste sjajnu asistenciju Nine Vukčević na kraju utakmice za Majdu Mehmedović. Odigrala je kao jedna od iskusnijih. Super igra i osvježenje je. Budućnost ima tri dobra pivotmena, vidim da je Adžu najteže da odluči koga od njih da stavi da igra. Nina je rame uz rame uz Emu i Tanju.

 

Brest - CSKA 28:30

Nisam očekivala da CSKA može do pobjede u Brestu, a Mihaličenko ne prestaje da me oduševljava. Igra djevojka kao joj je peta, a ne prva sezona u Ligi šampiona. CSKA je super ekipa, svi igraju, a mislim da imaju i pravu atmosferu. Ilina igra sjajno, poslije povrede pokazuje koliko znači ekipi. Zaista, uživam da ih gledam. Brest je odigrao lošu utakmicu, kao i protiv Budućnosti. Pokazalo se da sa četiri, pet golmanskih odbrana niko ne može da dobije utakmicu.

 

Rostov - Mec 30:26

Utakmicu nijesam gledala, ali sam očekivala pobjedu Rostova, mislila sam da će samo biti malo ubjedljivija. Ali, i Rostov se negdje traži. Nije to još ona ekipa koja mislim da će biti početkom naredne godine. Ali, kada se Per uklopi i dok se malo budu razumjeli šta želi od njih, igraće bolje. Imali su i oni nekoliko igračica pozitivnih na koronu, što je ostavilo traga.

 

Krim- Bitighajm 28:26

Stvarno me raduje što Matea Pletikosić igra dobro, konačno je dobila šansu, iskoristila je i vjerujem da će biti osvježenje u reprezentaciji. S obziro na mladost, Krim igra dobro i ne predaje se. Igraju svoju igru, a bodovi protiv Rostova doprinijeli su da se ovako osjećaju.  Sa više samopouzdanja nego ranije, mogu svakoga da pobijede.

 

Đer - Valčea 38:31

Prvo poluvrijeme za zaborav, ali drugo poluvrijeme je bilo odlično. Nzeminko odigrala sjajno, vjerujem da će ovako da nastavi. Bila sam srećna dok sam je gledala , prvi put je negdje i preuzela ulogu i pokazala da je ona ta koju ekipa treba da sluša. Čim Đer odigra dobru odbranu nema toga ko može da iz zaustavi u polukontri.

 

Esbjerg - Vajpers 27:27

Očekivala sam da će Vajpers da slavi. Opet je Mork, da kažem, spasila utakmicu i pokazala koliko znači norveškom timu. Esbjerg je i prošlu utakmicu loše odigrao. U početku su se bili snašli nakon povrede Polman, ali to nije igra koju su igrali sa Holanđankom.

 

Podravka - Odenze 17:33

Podravka nije bila ni nalik onoj ekipi kakva je bila u prvom kolu protiv Budućnosti. Baš su odigrale slabo. Golmanka Podravke je branila super, e sad možete zamisliti koliko je tim loše igrao.

 

Bukurešt - FTC 25:19

Kris je bila dobra, Dembele-Pavlović  je odigrala fenomenalnu utakmicu, što mi je posebno drago. Ona je veliki borac i pravi kapiten za reprezentaciju Francuske. Vidi se koliko bodri ekipu i kada ne dobija loptu i kada dobija loptu. Baš je cijenim, veliki je radnik i profesionalac. Ovaj rezultat je realan. FTC se još muči zbog problema, vjerujem da će sljedeću utakmicu odigrati bolje. Imaju dobru ekipu i kada sve djevojke budu na okupu biće još bolje.

 

  

 

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve