Božidar Đukanović počeo je sa djevojkama iz ŽRK Nikšić sa radom prije deset dana. Novi prvoligaš vidi lijepu budućnost, spreman da sačuva status i pruži jak otpor mnogim ekipama.

- Nijesmo kompletni, fali nam Marija Terzić koja će se priključiti za dvije sedmice. Sa nama je Nina Vidaković iz Podgorice, koja nas je pojačala. Ima 19 godina, visoka je 185 centimetara i pokriva poziciju lijevog beka. Fizički spremna je došla, a nadamo se da će nam se neke igračice iz Devetke, nakon Kupa, priključiti - rekao je Đukanović.

Nikšić nadu polaže u visoku bekovsku poziciju, ali i tu se moraju pojačati.

- Imamo tri beka, možda i četiri, sve zavisi od djevojke koja je upisala studije. Krila i pivoti su dobri, golman solidan, najveći problem su nam bekovi. Od njih najviše očekujemo. Dobra stvar je što imamo visoke bekove za odbranu i napad. Nadam se da ćemo se pojačati.

Đukanović kaže da su sa radom počeli na vrijeme.

- Treniramo maksimalno. Vodimo računa o svemu, ne želimo da rizikujemo, zato nijesmo ranije počeli. Uradili smo bazične pripreme, a od ove nedjelje krećemo još ozbiljnije sa dva treninga dnevno. U salu ćemo ući za deset dana i nastaviti sa taktičkim i tehničkim stvarima.

Nikšić bi mogao da ima respektabilan tim.

- Svi se trudimo i dajemo maksimum. Cilj je da ostanemo prvoligaši.

U ovom klubu, koji je do prekida bio prvi na tabeli, bez poraza, srećni su što je Rukometni savez, nakon inicijative, uradio najbolju stvar.

- Bio sam razočaran kada je liga stala, a kada je Savez donio odluku sunce me ogrijalo. Naravno zbog dosta razloga, a jedan je i taj što ćemo imati sada četiri termina nedjeljno u sali. Do sada smo trenirali dva puta i to od 22 sata.

Pratite nas!

Najčitanije