Ljubica Nenezić odbranila je 4 sekunde prije kraja šut za pobjedu reprezentativki Španije Gutjeres i donijela ,,lavicama” remi u posljednjem meču na EP u Danskoj.

Na golu je sredinom prvog poluvremena zamijenila Martu Batinović, a u nastavku dbranila 12 šuteva, uključujući i sedmerac.

- Presrećna sam i ponosna na sve djevojke, sve su dale svoj doprinos. Nije mala stvar vratiti se poslije minusa od osam golova i izboriti remi. Opet smo pokazale karakter koji nas krasi i naravno veliku borbenost. Bila sam opuštena i tokom posljednjeg napada Španije i šuta Gutijeres za pobjedu protivnika. Imala sam podršku saigračica i trenera. Iskreno nijesam očekivala da ću dobiti šansu i drago mi je što sam dobila povjerenje, jer svaki sekund na terenu sa „lavicama“ je neprocjenjiv. Zadovoljna sam osvajanjem osmog mjesta, imajući u vidu to da smo nastupile bez nekoliko igračica. Cilj je bio da prođemo grupu, a ostaje žal zbog propuštenih prilika protiv Francuske i Rusije. Sada se okrećemo olimpijskom kvalifikacionom turniru koji nas u martu očekuje u Podgorici. Sigurno će biti teško, ali pokazale smo da možemo i da imamo budućnost - kazala je Nenezić.

Pratite nas!