Planirajmo danas, sjutra, ne i dalje, iskoristimo vrijeme za porodicu, za mnoge stvari koje smo željeli, a zbog posla ili nekih drugih okolnosti, nijesmo radili. Čitav život smo tamo-ovamo, sad smo kod kuće. Konkretno, mi sportisti smo vazda negdje, a ovo je prilika da radimo sve ono za što nijesmo imali vremena - kazala je Tatjana Jeraminok, nekada sjajni pivot, a sada jedan od trenera mlađih kategorija u ŽRK Budućnost.

Sport čeka i krenuće. Najava ima, ali vrlo oprezno na sve gleda Jeraminok.

- Sportisti su zbog opšte situacije dosta uskraćeni, ali nije to najgore u životu. Pauza je potrajala, ali možemo i ovo sa povredom da uporedimo za koju je potreban dug period oporavka. Samo što je sada kompletan sport povrijeđen i moraće da se oporavlja.

A kako i na koji način mlađe rukometašice Budućnosti, koje trenira Jeraminok, koriste pauzu:

- Dogovorili smo se da rade vježbe kod kuće, a koje su naučile na treninzima. Iskreno, previše se ne opterećujem jer ćemo svakako od nule da krenemo. Znam da djeca imaju i puno da uče, a mnogi od njih su u stanu gdje je teže, u odnusu na ambijent kuće i sela, održavati tijelo u što boljem stanju. Nikome nije lako, ali ko ima volje odradiće trening. Već sam objasnila koliko je bitno da probaju da ostanu u što boljem stanju. Ali, čak i ako ispadnu iz forme, lako će da se vrate, a kad god da krenemo, od nule ćemo da krenemo.

Tanja smatra da rukometni trening u sali ništa kvalitetno i do kraja ne može da zamijeni.

- To je kolektivni sport, važna je lopta. Seniori i seniorke, nakon ovolike pauze, moraće od početka da krenu. Svaki proces takmičenja traži minimum dva, tri mjeseca rada da bi se ušlo u neku formu. Zato sve postepeno treba da se odvija, jer je za sve potrebno vrijeme Forsiranje nikoga nije do dobroga dovelo. Na kraju krajeva, i ovo je neka nova varijanta za sport sa puno studija i analiza, koja će donijeti neka nova otkrića. A sport je živa materija, konstantno mora da se studira i uči.

Nakon pauze i nakon borbe koju planeta vodi protiv opasnog virusa, Tanja vjeruje da će prave vrijednosti isplivati.

- Vjerujm da ćemo se vratiti lijepim, izvornim stvarima. Tek sada možemo da vidimo koliko su neki trenuci i stvari dragocjeni. U teškoj situaciji možemo da vidimo koliko su mnoge profesije bitne. Postoje ljudi koji nam omogućavaju komforan život. Zato ne treba da se žalimo, imamo hranu, vodu, struju, internet, kako može da nam je teško. Najteže je onima koji nam to obezbjeđuju.

 

Pratite nas!