Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Ulcinj. U trenutku kada je Druga liga prekinuta, rukometašice Ulcinja su bile šeste sa šest pobjeda i poraza (koliko ima i petoplasirana Podgorica 2013).

- Nije nam lako, ali moramo izdržati. Mi smo prekinuli trening kada je odluka donešena. Pisali smo djeci da do daljnjeg nema rada. Nikome zbog toga nije bilo lako, ali život je na prvom mjestu  - kazao je jedan od trenera u klubu Mustafa Kolari.

U klubu su zauzeli stav da se djeca odmaraju kod kuće, da uče i onda kada se uslovi steknu nastave tamo gdje su stali.

- Ništa nijesmo od plana i programa pravili. Mislim, kome pada na pamet, usljed ovakve situacije, da razmišlja o tome. Djeca su sigurno puno zauzeta oko škole. Uče i slušaju predavanja. Svi su okupirani obavezama. Mada sam siguran da, onoliko koliko mogu, treniraju kod kuće. Strah je opravdan, a ljudi u Ulcinju su disciplinovani. Život je najvažniji. Onda kada dobijemo i ovu utakmicu, posvetićemo se radu i nadoknaditi sve što smo propustili. Biće svega, biće i sporta, samo da sve ovo stane.

Pratite nas!