Prije nekoliko dana, MNE rukomet je objavio informaciju da uprava Lovćena sprema „bombu” na mjestu trenera.

Sada je i aktivirana - u najtrofejniji crnogorski klub se vratio njegov najuspješniji trener u istoriji, Pero Milošević.

Prvi selektor Crne Gore je vodio Lovćen u zlatnom periodu, na prelazu između XX i XXI vijeka, kada je dva puta bio šampion Jugoslavije, osvajač Kupa i učesnik četvrtfinala Lige šampione, kada su se „crveni” isprsili i slavnom Kilu.

Na Cetinju su padali velikani, Kil i Portland San Antonio, a ta generacija je bila okosnica kasnije reprezentacije, koja je pod Miloševićem 2007. prvo prošla kroz pretkvalifikacije i potom u baražu za Evropsko prvenstvo 2008. eliminisala Portugal.

Tako su „lavovi” postala prva crnogorska selekcija koja je nastupila na velikom takmičenju od obnove nezavisnosti, ali je Milošević otišao poslije tog baraža sa Portugalom, zbog čuvene „afere premije”.

Osim u Lovćenu i reprezentaciji, radio je u Kataru, Španiji, Rumuniji i prošle sezone u Slobodi iz Tuzle.

Povratak nekada sjajnog rukometaša, koji je sa Metaloplastikom dva puta bio prvak Evrope, dokaz je da uprava na čelu sa Vidom Đakonovićem ima velike ambicije.

Stigao je povremeni crnogorski reprezentativac, Luka Vujović, a narednih dana trebalo bi da se ozvaniči dolazak još nekoliko bivših i sadašnjih članova „lavova”.

Cetinjani su se prijavili i za kvalifikacije za EHF Evropsku ligu i u slučaju da prođu jedan krug kvalifikacija, ušli bi u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja..

Ako ne uspiju, ostaje im učešće u EHF Evropskom kupu, a u klubu su ubijeđeni da će naredne sezone igrati i SEHA ligu. Samo je pitanje da li će tog takmičenja biti, jer je ostalo bez glavnog sponzora, Gazproma.

Pratite nas!

Najčitanije