Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Perper. U trenutku kada je Druga liga prekinuta, rukometaši sa Cetinja bili su četvrti sa pet pobjeda, poraza i remijem.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom cetinjske ekipe Dejanom Vukčevićem.

- Mislim da smo odigrali posljednju zvaničnu utakmicu 13. marta, dan prije izrečenih mjera. Prekinuli smo zajednički rad i dogovorili se da, onoliko koliko ko može i u odnosu na mogućnosti, održava kondiciju. Ko je na selu može više da radi, u stanu manje. Momci su dobili upustva, u kontaktu smo, zdravi su i treniraju - ispričao je Vukčević.

Za Perper nastupaju igrači kadetske uzrasne kategorije. Zanimalo nas je da li ima straha od manje količine predviđenog rada, u objektivno smanjenom ritmu treninga.

- Može neko da se pretrenira, a neko da ne trenira u mjeri dogovora, savjeta, ali to su mladi momci, uzdam se u njihovu sportsku svijest koju imaju. Inače, mnogi od njih su trenirali i mimo obaveznih treninga, tako da, pretpostavljam, održavaju kondiciju. Jeste specifično i problematično jer ne mogu sve da ispratim, zavisim od dogovora i njihove svijesti koliko žele da ispoštuju plan. Nadam se da većina radi na pravi način, a znaju što treba da rade.

Odužila se pauza, kako dalje?

- Sumnjam da ćemo se brzo vratiti zajedničkom radu. Pauza je duga. Ako se uopšte prvenstvo nastavi čekaće nas težak posao. Mada, nisam siguran da li se prvenstvo može nastaviti u ovim okolnostima. Teško je sve organizovati, a realno, postoji opasnost zbog povreda. Malo je i mjesec za pripremu. Naravno sve to će zavisti od toga koliko je ko radio u ovom periodu, a siguran sam da nijesu svi radili istom mjerom.

Psihološki momenat je važan. Koliko kadeti cetinjske ekipe, s obzirom na neiskustvo i mladost, mogu profesionalno prići i izaći iz pauze.

- Imamo mladu ekipu, to su kadeti i neće nigdje zakasniti. Smatram da jedan veći dio neće imati nikakav problem za kasnije, jer su navikli, i mimo obaveznog treninga, da rade. Treniraju kao veliki profesionalci. Smatram da i pauza nije toliko velika da problem pravi, posebno jer su to mladi momci željni igre i treninga.