Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Podgorica 2013. U trenutku kada je Druga liga rukometašica prekinuta, a ekipa koju predvodi Zorica Cica Đurović, bila je na petoj poziciji sa šest pobjeda i poraza.

- Kako drugima tako i nama. Uspjeli smo da napravimo dobru koordinaciju. Sve naše kategorije su dobile plan i program i rade kod kuće. Situacija nije dobra, ne samo za sportiste već i za sve u svijetu. Sportisti su navikli na svakodnevne aktivnosti, sad je sve stalo. Ali, moramo da radimo, koliko možemo. Nema predaje. Djevojke iz našeg kluba, a imamo četiri kategorije, rade sve one vježbe koje manji prostor dozvoljava. Non- stop smo u kontaktu, razmjenjujemo savjete, utiske, u nadi da će sve ovo brzo da stane i da ćemo se vratiti treninzima - kazala je Đurović.

Cilj ekipe iz Podgorice bio je, kada je krenuo drugi dio sezone, da poboljša plasman.

- Za to smo se spremali, a brzo je sve stalo. Ali, sigurna sam da nas neće ništa zaustaviti, mislim na sve nas, da izađemo kao pobjednici iz velike borbe. Ovo je test za sve. Vjerujem da ćemo snagom karaktera dobiti i ovu utakmicu.

Disciplina je najvažnija.

- Moramo ostati doma, poštovati mjere opreza. Samo na taj način možemo, iz ove borbe, da ostanemo zdravi. Koliko god da je teško, sigurna sam da ćemo izdržati. Moramo pokazati kolektivni duh, solidarnost... To je jedini i pravi put.

 

Pratite nas!