Liga šampiona sa 12 timova (u dvije grupe), nakon pauze od 17. novembra, kreće danas, a otvoriće je od 14 časova Valčea i Krim. Upravo dva tima sa kojima je Budućnost igrala i vrlo brzo će igrati, konkretno sa Krimom u 3. kolu kod kuće.

Rumunski tim je u grupi 2 stigao bez bodova, Krim je osvojio dva,a  zanimljivo da je u grupnoj fazi slovenačka ekipa izgubila kod kuće od Savehofa večerašnjeg rivala Budućnosti

Valčea sa najmanjim šansama da prođe u četvrtfinale neće dovoliti kod kuće, uz pune tribine, da se Krim sa bodovima vrati u Ljubljanu. Lider rumunskog šampionata, sa našom reprezentativkom Martom Batinović, se nada prvom uspjehu na otvaranju nove runde elitnog rukometnog takmičenja.

Petnast minuta kasnije skandinavski timovi će na teren. Norveški Vajpers sačekače danskog predstavnika Esbjerga, sa prvom zvijezdom i svjetskom šampionkom - Holanđankom Estevanom Polman.

Norvežanke su u grupi 1 stigle sa pet bodova, bodom manje od lidera Meca, a sa istim učinkom kao Rostov. U ovoj grupi do kraja će sve biti otvoreno, a norveški tim sa pobjedom u ovom meču poletio bi visoko. Danska ekipa ima bod manje od današnjeg rivala.

Kakav se tek spektakl očekuje od 15 časova, kandidati za odlazak na završni turnir u Francuskoj odigraće derbi grupe 1. Mec i Rostov su stari znanci.

Prošle godine Mec je bio bolji u oba meča grupne faze (29:25, 26:18), ali im se Martin sa igračicama osvetio u polufinalu (27:25)!

Čak osam reprezentativki Rusije, koje su u decembru osvojile svjetsku bronzu, uz zlatnu Holanđanku Abing, suprotstaviće se treneru Meca, koji je sa ,,lalama“ stigao do krova svijeta.

Mec glavnu rundu započinje sa šest, Rostov bodom manje.     

U istoj grupi Bukurešt će, sa našim reprezentativkama Itanom Grbić i Andreom Klikovac, probati sa teškog gostovanja u Mađarskoj kod FTC-a da uveća bodovni saldo sa tri na pet bodova. Rumunski predstavnik sa najmanje postignutih (90) i primljenih golova (93) u grupi 1 cilja završni turnir LŠ. Vicešampion Mađarske skoro je bez šansi da dođe do četvrtfinala, a upravo bi im rasterećenost mogla pomoći na startu i  kasnije kroz glavnu fazu LŠ.

Prošle godine Bukurešt je oba puta bio bolji od FTC-a u grupnoj fazi LŠ (36:31, 34:28).

I konačno, od 19 časova, u ,,Bemax areni“ naše rukometašice dočekuju mladu švedsku ekipu - Savehof i očekuju trijumf. ,,Plave“ se nadaju petoj pobjedi iz međusobnih duela, a imaju dovoljno razloga da vjeruju u nova dva boda. Trener Dragan Adžić računaće na najaču snagu, a u klubu se nadaju  velikoj podršci sa tribina.

Danas (1. kolo): Valčea - Krim (14h), Vajpers - Esbjerg (14.15h), Mec - Rostov (15h),  FTC - Bukurešt (16h),  Budućnost - Savehof (19h).

Pratite nas!